ΤΟ ΥΜΑΘ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ‘ΔΙΑΝΑ’

ypes press002
ypes press002
      Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν το πρώην εργοστάσιο της «Διάνα» της Δυτικής Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνουν ελλιπείς αναφορές στο ρόλο του ΥΜΑΘ, για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού, επισημαίνουμε τα εξής:
      Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στο θέμα της «Διάνα», ενήργησε ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά, με γνώμονα την προστασία της  δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος.
      Σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία (ΥΠΕΧΩΔΕ – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, μερίμνησε για την απομάκρυνση των τοξικών παραπροϊόντων που είχαν εγκαταλειφθεί στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου.
      Εν συνεχεία, στις  18 Ιουλίου 2008, κατατέθηκε στην Ελληνική Δικαιοσύνη Αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου νομίμως από τους Υπουργούς Μακεδονίας-Θράκης και Οικονομίας και Οικονομικών, κατά των εταιρειών που ευθύνονται για την επί έτη εγκατάλειψη ποσοτήτων τοξικών παραπροϊόντων και αποβλήτων στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου, αλλά και των μελλοντικών κατόχων ή κυρίων του συγκεκριμένου ακινήτου. Με την αγωγή αυτή το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί την επιστροφή του ποσού των 2.236.301,11 ευρώ, που κατεβλήθη για την ασφαλή απομάκρυνση των τοξικών. Η αγωγή εκδικάσθηκε στις 12 Μαρτίου 2009 και αναμένεται η έκδοση της Απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Επόμενο άρθροΟ YΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 187η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ