ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

1484397691
1484397691
Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την επίσκεψή του στο νομό Φλώρινας παρέστη   σήμερα σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκά Ανανίκα, του Νομάρχη, των Δημάρχων του νομού, της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων φορέων όλων των επαγγελματικών τάξεων της πόλης και του νομού της Φλώρινας, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για όλα τα ζητήματα μείζονος σημασίας.

                Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Καλαφάτης είχε εκτενή διάλογο με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και εστίασε την προσοχή του στις προτάσεις και τις απόψεις, για τοπικά συμπτώματα της οικονομικής κρίσης, όπως τα παρουσίασαν τα μέλη του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της ΒΙ.ΠΕ.Φ, έμποροι και αγροτοκτηνοτρόφοι.

                Ο κ. Υπουργός  άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις προτάσεις που κατατέθηκαν για την ενίσχυση του τουρισμού στη Φλώρινα, η οποία έχει βραβευτεί ως δημοφιλής προορισμός της Ευρώπης.

                Μεταξύ των άλλων ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε τη Φλώρινα μοντέλο συνεργασίας φορέων και αρχών της τοπικής κοινωνίας,  που αποτελεί ένα παράδειγμα συνδυασμένων δράσεων και σύνθεσης δυνάμεων. Αυτή τη φιλοσοφία πρεσβεύει και το Υπουργείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και για τις μετέπειτα προοπτικές ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας.

                Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Καλαφάτης τόνισε ότι, η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ταχύτατα αντανακλαστικά, στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται από τη διεθνή οικονομική κρίση. Ήταν η πρώτη που έλαβε μέτρα ουσιαστικής στήριξης των Μ.Μ.Ε. και της αγοράς. Και επεσήμανε ότι, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία που δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα, όλοι καλούμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Να αυξήσουμε το δείκτη υπευθυνότητάς μας.

                Ο κ. Καλαφάτης δεσμεύτηκε ότι το ΥΜΑΘ θα αναλάβει μια πρωτοβουλία σύμπραξης των φορέων του Τουρισμού, προς την κατεύθυνση της δρομολόγησης κοινών δράσεων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε:

«Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας κυρίως στον τομέα του Τουρισμού. Είναι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας και ιδιαίτερα της Φλώρινας, που τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει σημαντικά δείγματα ενίσχυσης του αγροτουρισμού. Γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει αξιόλογες τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται στήριξη για τη δημιουργία τουριστικής περιόδου και την επιμήκυνσή της στη συνέχεια. Χρειάεται η Οργάνωση ενός σχεδίου δράσης που θα αφορά τόσο τη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος όσο και την προβολή του, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Γι αυτό με βάση και τις ιδέες που προέκυψαν από τη σημερινή συζήτηση με τους φορείς της Φλώρινας το ΥΜΑΘ θα αναλαμβάνει πρωτοβουλία στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να συσταθεί ένα άτυπο Συμβούλιο Τουριστικής Ανάπτυξης, με εκπροσώπους των φορέων του Τουρισμού, από κάθε νομό.»

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ “ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2009”