Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ Dr DAVID LANDSMAN ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στο ΥΜΑΘ τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα  Dr David Landsman.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με τη διεθνή οικονομική κρίση, αλλά και ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, θέμα για το οποίο ο κ. Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 Οι κ. κ. Καλαφάτης και Ladsman, υπογράμμισαν ότι κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, τις δικές της αγωνίες και το δικό της πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά η αποτελεσματικότητα τους πολλαπλασιάζεται, όταν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο διεθνούς συντονισμού και συνεργασίας για την επίτευξη του κοινού στόχου.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε συγκεκριμένα, ότι «στην Ελλάδα εντείνει τον προβληματισμό το απρόβλεπτο της χρονικής διάρκειας της κρίσης, που αποτελεί βασική παράμετρο για τη διάγνωση των επιπτώσεών της και την αποτελεσματική αντιμετώπισή της».

Όσον αφορά το ενδιαφέρον του κ. Πρέσβη για το ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε πως η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη, σαφώς μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ν.Α. Ευρώπη.

Τόνισε δε, πως «αυτή είναι η σταθερή πολιτική βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης, που εκφράζεται τα τελευταία χρόνια με την προώθηση και υλοποίηση έργων υποδομής που είχαν καθυστερήσει και την υποστήριξη αναπτυξιακών πολιτικών και μέτρων, που μπορούν να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδας».

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009