Η ΤΕΔΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ

1484397745
1484397745

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. Φλώρινας και Δήμαρχο Κάτω Κλεινών κ. Δημήτρη Ηλιάδη, μία κινητή μονάδα βιβλιοθήκης και αισθητικής αγωγής του ΥΜΑ-Θ, η οποία  διαθέτει αυτοκίνητο κατάλληλα διαρρυθμισμένο και εξοπλισμένο, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, βιβλία, εκπαιδευτικά προγράμματα και φωτογραφικό υλικό.

Ο κ. Καλαφάτης  αφού καλωσόρισε  τους εκπροσώπους της ΤΕΔΚ Φλώρινας, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Κλεινών τόνισε:

«Σήμερα κάνουμε ακόμη ένα βήμα στην προσπάθειά μας να κεφαλοποιήσουμε το σημαντικότερο στοιχείο της κοινωνίας, αυτό που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον, τα παιδιά και τους νέους Και το κάνουμε συνεχίζοντας μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες ο προκάτοχός μου κ. Τζίμας, με την παράδοση της δεύτερης κινητής μονάδα βιβλιοθήκης και αισθητικής αγωγής στον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και την τοπική κοινωνία της Φλώρινας. Ο μόνος ασφαλής δρόμος για να κερδίσουμε το μέλλον, σε μια δύσκολη  διεθνή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, όπως είναι αυτή που βιώνουμε, είναι αυτός της γνώσης και της ευρύτερης καλλιέργειας του πνεύματος. Σε ένα κόσμο που γίνεται ολοένα πιο σύνθετος, σε μια κοινωνία που γίνεται ολοένα πιο ανοιχτή. Η  κινητή μονάδα βιβλιοθήκης και αισθητικής αγωγή, που περιλαμβάνει βιβλία, εικόνα, ήχο, νέες τεχνολογίες, παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά της περιφέρειας να ανιχνεύσουν τον κόσμο. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί τμήμα της φιλοσοφίας που διαπνέει το ΥΜΑΘ για την ενίσχυση της περιφέρειας σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα της νέας εποχής, το κυρίαρχο διακύβευμα το οποίο καλούμαστε όλοι να υπερασπιστούμε, μέσα από κοινές δράσεις και συνεργασίες για την  περαιτέρω βελτίωση ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Ο κ. Ηλιάδης ευχαριστώντας τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί πρώτη φορά στη θητεία μου αισθάνομαι υπερήφανος που υπηρετώ αυτό το χώρο και την ευκαιρία μου τη δώσατε εσείς, γιατί πραγματικά η πρωτοβουλία σας έχει μεγάλη απήχηση στο νομό της Φλώρινας. Με τη σημερινή σας κίνηση, μας δίνετε την ευκαιρία να προσδοκούμε σε κάτι καλύτερο. Μας δίνετε κουράγιο να μείνουμε στα σύνορα, να φυλάξουμε «Θερμοπύλες» και να μην αισθανόμαστε μόνοι μας. Να είστε σίγουρος ότι θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφορά σας».

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής παρέστησαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Στέφανος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο Γενικός Δ/ντής του ΥΜΑΘ κ. Κων/νος Παρθενόπουλος, 45 μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Κλεινών συνοδευμένοι από το Γυμνασιάρχη κ. Θεόφιλο Πανίδη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Μετά την τελετή της παράδοσης – παραλαβής οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Υπουργείου  και ενημερωθήκαν για το έργο και τις δράσεις του. Στη συνέχεια, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης επισκέφθηκαν το Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ κ. ΡΕΝΑΤΑ ΒΙΕΛΓΚΟΖ