ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΘ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, μετά των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη, Απασχόλησης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε,  μεταξύ άλλων, η διερεύνηση της δυνατότητας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, για την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε.

 Σχετικά με τη συγκεκριμένη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δηλώνει τα εξής:

 «Η διερεύνηση της δυνατότητας εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., αποσκοπεί στην μακρόπνοη ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της εταιρείας, ενώ παραμένουν εν ισχύ οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την ΕΥΑΘ: τα συμφέροντα των καταναλωτών, τα συμφέροντα της εταιρείας και των εργαζομένων και η συμβολή στην ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο θα διατηρήσει τον αποφασιστικό ρόλο του βασικού μετόχου, με το 51% των μετοχών τουλάχιστον. Εν αναμονή του ορισμού Συμβούλου του Δημοσίου για τη συγκεκριμένη διερευνητική διαδικασία, κάθε σπασμωδική αντίδραση επί υποθετικών και αβάσιμων σεναρίων, δεν υπηρετεί κανένα από τα προαναφερθέντα κριτήρια.»

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΜΑΘ