ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ, με Προέδρους Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης.

 Στη συνάντηση εργασίας, συμμετείχαν ο Γ.Γ. του ΥΜΑΘ κ. Λουκάς Ανανίκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Χαντζαρίδης, με στόχο το συντονισμό πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της αγοράς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε τα εξής:

 «Είχαμε σήμερα την πρώτη συνάντηση με προέδρους επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και δεν θα είναι η μόνη. Σκοπός μας είναι να εντοπίσουμε τα προβλήματα που αφορούν την αγορά και να βρούμε ποιες στοχευμένες, άμεσες λύσεις μπορούμε να δρομολογήσουμε. Στη συγκεκριμένη ευαίσθητη και δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσδιορίστηκαν ως προβλήματα η μείωση του τζίρου, η οικονομική δυσπραγία, ζητήματα απασχόλησης. Όλα αυτά, απαιτούν κατά την άποψή μας, συγκεκριμένο παρεμβατικό ρόλο από την πλευρά του Υπουργείου και του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος θα στοχεύσει κυρίως στην επίσπευση διαδικασιών για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων της αγοράς, που έχουν σχέση με την καθημερινότητα. Μπορεί να υπάρξει πιο μακροπρόθεσμος και μακρόπνοος σχεδιασμός, όμως οι καιροί επιτάσσουν άμεσες, δραστικές, συγκεκριμένες λύσεις, σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά.»

 Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, μεταξύ άλλων σημείωσε:

 «Ο χρόνος και η στιγμή δεν είναι για μεγαλεπήβολα σχέδια. Εκείνο που απασχολεί εμάς, είναι να μεταφέρουμε την καθημερινή αγωνία των μελών της και να βρούμε σύντομες λύσεις που θα επιτρέψουν να μην ενταθούν τα φαινόμενα αυτά τους επόμενους μήνες. Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Υπουργό. Θεωρούμε πως ο ρόλος του, πρέπει να είναι παρεμβατικός προς τα άλλα Υπουργεία που έχουν την άμεση αρμοδιότητα, προκειμένου το πρόβλημα των δύο ταχυτήτων μεταξύ Βορρά και Νότου, να αμβλυνθεί και να δοθούν λύσεις που δίνονται και σε αντίστοιχα θέματα που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο (της Αττικής).»

 Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης,  μεταξύ άλλων, δήλωσε:

 «Τα προβλήματα τα μεταφέραμε και ζητήσαμε από τον Υπουργό την παρέμβασή του… Τα μέλη μας προβληματίζονται πάρα πολύ για το παραεμπόριο, για το θέμα της ρευστότητα, των ακάλυπτων επιταγών… Συμφωνήσαμε πως πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις προκειμένου να δοθούν λύσεις στον επόμενο μήνα, ή στους επόμενους μήνες, ώστε να μην έχουμε αύξηση της ανεργίας.»

 Ο Πρόεδρος του ΕΣΘ κ. Κώστας Χαντζαρίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

 «Εκείνο που βγαίνει ως θετικό αποτέλεσμα από τη συνάντησή μας με τον κ. Υπουργό, είναι η διάθεση παρέμβασης κάθετα και οριζόντια είτε προς τα λοιπά υπουργεία είτε προς τους φορείς της πόλης για να έχουμε μια αποτελεσματικότερη διοίκηση στην περιοχή μας. Υπάρχει το φαύλο τρίγωνο: Πτώση του κύκλου εργασιών, ρευστότητα, απασχόληση. Είναι προβλήματα που αλληλοεπηρεάζονται. Αν δεν βρεθεί άμεση λύση σε κάποιο από αυτά, τότε θα έχουμε πρόβλημα στην κοινωνική συνοχή της περιοχής μας. Η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση στην μικροοικονομία της καθημερινότητάς μας.»

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ 4ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ