ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ 4ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

ypes press002
ypes press002

Κυρίες και κύριοι,
Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, σήμερα, μαζί σας, σε μία εκδήλωση διάκρισης και επιβράβευσης της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, των ιδεών και των εφαρμογών τους.
Στη βράβευση ικανών δημιουργών, που έχουν το βλέμμα του στραμμένο στην πρόοδο, που κοιτούν, με πείσμα μπροστά.
Αυτός είναι και ο τρόπος, η φιλοσοφία που μάς ισχυροποιεί να αντιμετωπίσουμε την κρίση που σε διεθνές επίπεδο έχει ακυρώσει στην πράξη, πολλά από εκείνα που θεωρούσαμε, έως σήμερα δεδομένα, στο παραδοσιακό οικονομικό σύστημα.
Σήμερα, τα πράγματα αλλάζουν με ταχύ ρυθμό.
Διανύουμε μία κρίσιμη συγκυρία, όπου η διεθνής οικονομία, ολόκληρο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δοκιμάζεται.
Παραδοσιακοί κανόνες και παλαιά οικονομικά μοντέλα παροπλίζονται. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις αγορές, στην επιχειρηματικότητα,
στον ρυθμιστικό ρόλο του Κράτους κλονίζονται.
Οι στρατηγικές της ανάπτυξης προσδιορίζονται εκ νέου. Οι εξελίξεις οδηγούν, με ταχύτητα, στην αναδιάταξη του παγκόσμιου σκηνικού, στην αναθεώρηση των συστατικών της ανάπτυξης, στη δημιουργία νέων, πιο σύνθετων προτύπων,
που εστιάζουν σε νέες επιχειρηματικές αξίες, όπως:
– η κοινωνική υπευθυνότητα,
– ο ανθρώπινος παράγοντας,
– η σταθερότητα των παραγωγικών διαδικασιών,
– η καινοτομία και η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Κυρίες και κύριοι,
Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι η ανάπτυξη αποτελεί πρωταρχικό μέλημά μας.
Ανάπτυξη ισόρροπη, ανθρωποκεντρική, βασισμένη στην δημιουργία, την καινοτομία, τη διαρκή εξέλιξη στο νέο πεδίο προόδου, στο νέο τοπίο που διαμορφώνει η νέα οικονομία της γνώσης.
Στο μεταξύ, η κρίση εξελίχθηκε σε πρωτόγνωρη πρόκληση. Δοκιμάζει τις αντοχές, την επιμονή, την προσήλωσή μας σε νέες ιδέες, ανάγκες και προκλήσεις. Προκλήσεις που αφορούν τους πολιτικούς, την κοινωνία, τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος καλείται να διαμορφώσει την οικονομική πραγματικότητα του μέλλοντος.
Η πορεία προς την αειφόρο ανάπτυξη, αποτελεί καίρια πρόκληση για τη βιομηχανική πολιτική, τις ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και τις πολιτικές ανάπτυξης και εξέλιξης του ανθρώπινου δυναμικού. Και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όταν η επιχειρηματική δράση και στη Μακεδονία κινείται και αναπτύσσεται σε αυτές τις συντεταγμένες.
Πρέπει να μιμηθούμε όλοι μας «Δρομείς» που δε σταματούν ποτέ. Είναι ο τρόπος που πρέπει να δραπετεύσουμε στο μέλλον.
Κυρίες και κύριοι,
Σήμερα, κινούμαστε με ταχύτητα προς την Ελλάδα του αύριο. Οι επιλογές μας τα επόμενα χρόνια καθορίζουν τις εξελίξεις που μάς οδηγούν στην Ελλάδα του 2020, στο κατώφλι της τρίτης δεκαετίας της νέας εποχής.
Εργαζόμαστε με σχέδιο και στρατηγική και κάνουμε πράξη πολιτικές, οι οποίες θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας.
Προχωρούμε σε επιλογές αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, υπερασπιζόμαστε με σθένος επιλογές προόδου, που προσδιορίζουν τη μελλοντική πορεία της χώρας, σε ένα περιβάλλον προκλήσεων, όπου ο ανταγωνισμός αυξάνεται,
οι αποστάσεις μειώνονται, οι αλληλεπιδράσεις εντείνονται.
Η θετική και δημιουργική σκέψη μάς οδηγεί στη νέα εποχή. Οι διακρίσεις στη δημιουργία, τη γνώση, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και τις νέες ιδέες αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας.
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους διακρίθηκαν, αλλά βεβαίως και σε εκείνους που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν αυτή την ιδέα και τη σημερινή εκδήλωση.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Επόμενο άρθροΗ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κ. ΣΠΥΡΟ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ