ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΜΑΘ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ypes press002
ypes press002

 Ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, επισκέφθηκε σήμερα το ΥΜΑΘ ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
  
 Οι κ.κ. Υπουργοί συναντήθηκαν αρχικά με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Αμέσως μετά συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με θέμα: «Ανάπτυξη των Συνδυασμένων Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας και Θράκης».

 Αναφερόμενος στο σκοπό της συνάντησης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:
 «Με χαρά υποδεχόμαστε τον κ. Υπουργό για να συζητήσουμε με τους φορείς της Θεσσαλονίκης τα θέματα αρμοδιότητάς του. Οι συνδυασμένες μεταφορές, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, οι νέες υποδομές που υλοποιούνται και η σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μπορούν δημιουργήσουν μια σημαντική δυναμική ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Πιστεύω ότι οι συζητήσεις που θα γίνουν θα είναι εποικοδομητικές οδηγώντας πολύ σύντομα στην εφαρμογή πολιτικών με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα αποτελεσμάτων.»

 Για το ίδιο θέμα, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε τα εξής:
 «Κατ` αρχήν να ευχηθώ καλή δύναμη στον κ. Υπουργό. Σήμερα συναντιόμαστε με το Νομάρχη και το Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης καθώς και με τις παραγωγικές τάξεις για να ακούσουμε και όχι για να πούμε. Να ακούσουμε συγκεκριμένες προτάσεις που πιστεύω ότι είναι έτοιμες και κατατεθειμένες ήδη στο υπουργείο μας. Και να δώσουμε μια νέα δυναμική στις μεταφορές και στις επικοινωνίες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Μία δυναμική που στοχεύει να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ένα σοβαρό διαμετακομιστικό και επικοινωνιακό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή. Πάνω σ` αυτές τις προτάσεις θα ακουμπήσει όλη προσπάθεια που ξεκινά και θα συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή.»

 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συνάντησης και επανέλαβε ότι ήρθε με τους συνεργάτες του για να ακούσει τις ιεραρχημένες προτάσεις και προτεραιότητες των φορέων της πόλης, που θα απαντηθούν με αποτελέσματα, ενώ ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, εξέφρασε τη ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση το σύνολο των φορέων της πόλης.

 Ανάμεσα στα θέματα που οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν ως σημαντικότερα προς άμεση εξέταση από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ήταν η αξιοποίηση των υφιστάμενων μελετών για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και για παρεμβάσεις όπως η θαλάσσια αστική συγκοινωνία και οι σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού. Επίσης, η διατήρηση υψηλών ρυθμών υλοποίησης των έργων αναβάθμισης του αερολιμένα «Μακεδονία», η περαιτέρω αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, η προοπτική της κατασκευής προαστιακού σιδηροδρόμου, η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με προορισμούς τους εξωτερικού και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τα νησιά του Αιγαίου, η αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών με ειδική μέριμνα για τα ελλιπώς εξυπηρετούμενα δημοτικά διαμερίσματα της Επαρχίας Λαγκαδά, το ενδεχόμενο θέσπισης διαδημοτικής αστικής συγκοινωνίας, η ενίσχυση των υποδομών τηλεματικής και των τηλεπικοινωνιακών ευρυζωνικών δικτύων, η χρηματοδότηση για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, η κατασκευή χώρων στάθμευσης, κ.α.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, o Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Τύπου κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκάς Ανανίκας,   ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Τσίοτρας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, οι βουλευτές του νομού κ. Γιώργος Ορφανός, κ. Αδάμ Ρεγκούζας, κ. Γιώργος Σαλαγκούδης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κ. Ευαγγελία Αμανατίδου, κ. Αναστάσιος Κουράκης, και οι παρακάτω φορείς δια των εκπροσώπων τους: 
1. Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)
 (Εκπρόσωπος Ευστράτιος Μακιός)
2. Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)
(Πρόεδρος Βασίλειος Θωμαίδης)
3. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ)
(Πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας και Γ.Γ. Σπύρος Ιγνατιάδης)
4. Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Βορείου Ελλάδος
(Πρόεδρος, Μιχαήλ Πεζίκογλου)
5. Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδος
6. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ)
 (Πρόεδρος, Δημήτρης Μπακατσέλος)
7. Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ) Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας
 (Πρόεδρος Αναστάσιος Κονακλίδης)
8. Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ)
 (Πρόεδρος, Σωτήρης Μαγόπουλος)
9. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ)
10. Οικονομικό Επιμελητήριο
(ο Αντιπρόεδρος, Χρήστος Κοπατσιάρης)
11. Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
(Πρόεδρος Κώστας Χαντζαρίδης)
12. Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
 (Πρόεδρος, Δημήτρης Μπακατσέλος)
13. Εγνατία Α.Ε.
(Πρόεδρος, Απόστολος Γούλας)
14. Ελληνικό Σχέδιο για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων
(Αν. Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Νικόλαος Ταχιάος)
15. Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)
(Περιφερειακός Διευθυντής ΕΛΤΑ, Ανδρέας Μπαλλής και ο Διευθυντής ΕΛΤΑ Βορείου Ελλάδος Αναγνώστης Ταουκτσής)
16. ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
(Πρόεδρος ΚΤΕΛ Χρήστος Λιούπας)
17. Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)
(Αντιπρόεδρος, Χρήστος Στεφανίδης χρέη Προέδρου)
18. Ολυμπιακή Αεροπορία
(Περιφερειακός Διευθυντής Ο.Α. Βόρειας Ελλάδας Αθανάσιος Δημόκας)
19. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.)
(Πρόεδρος Λάζαρος Καναβούρας)
20. Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (Ο.Ρ.Θ.)
 (εκπρόσωπος)
21. Ο.Σ.Ε.
(Περιφερειακός Διευθυντής Ζαχαρίας Λάτσιος)
22. Ο.Τ.Ε.
(Περιφερειακός Διευθυντής ΟΤΕ, Βασίλειος Ρηγόπουλος )
23. Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Σ.Α.Σ.Θ.)
(Πρόεδρος Ιωάννης Τόσκας)
24. Τελωνεία Θεσσαλονίκης
(Προϊσταμένη Διεύθυνσης, Ναυσικά Οικονομίδου)
25. Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.)
(Αερολιμενάρχης, Σάββας Βασιλειάδης)
26. Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
(Διευθυντής Α.Σ. «Μακεδονία», Γιώργος Βιτούλης)
27. HELEXPO
(Πρόεδρος, Αριστοτέλης Θωμόπουλος)
28. Ινστιτούτο Μεταφορών
(Εκπρόσωποι: Γιώργος Χαραλάμπους και Γωγώ Αυφαντοπούλου)

 

Προηγούμενο άρθροΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ :Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ 27
Επόμενο άρθροΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΕΝΟΨΕΙ ΕΣΠΑ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ