ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΒΒΕ ΓΙΑ ΤΟ 2009

ypes press002
ypes press002
Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητοί φίλοι,

Βρισκόμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα. Στη αρχή του νέου έτους, από νέες θέσεις, μερικοί από εμάς, με νέα Κυβέρνηση που εξασφαλίζει τη συνέχεια,  αλλά και την ανανέωση  στα πρόσωπα, τη δυναμική, την αμεσότητα δράσεων και αποτελεσμάτων.
Κύριο μέλημά μας είναι τα ουσιαστικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.
Για την στρατηγική της ανάπτυξης, και ταυτόχρονα, τη διαρκή δράση προς την εξασφάλιση  απτών αποτελεσμάτων για την κοινωνική συνοχή και ισορροπία.
Αγαπητοί φίλοι,
Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα την κρισιμότητα της συγκυρίας.
Ολόκληρη η Παγκόσμια Κοινότητα, όλες οι χώρες της Ευρώπης, είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις μιας πρωτόγνωρης και πολύπλευρης οικονομικής κρίσης. Στην κρίσιμη αυτή διεθνή συγκυρία απαιτούνται ανάλογες δράσεις και συμπεριφορές. Ισχυρά ανακλαστικά, στενή συνεργασία, πολιτική υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία.
Αυτές είναι οι στρατηγικές γραμμές της Κυβέρνησης Καραμανλή.
Η φιλοσοφία της πολιτικής μας. Υλοποιείται με στοχευμένες πολιτικές και δράσεις
για τη στήριξη των τομέων που πλήττονται περισσότερο, την προστασία της απασχόλησης, την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Η ισορροπία δεν είναι εύκολη.
Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην υπερβαίνουμε τις αντοχές της οικονομίας,
και να διατηρούμε την δημοσιονομική ισορροπία,  την οποία πετύχαμε [με πολύ κόπο]
από το 2004 έως σήμερα.
Είναι ώρα ευθύνης.
Στα εθνικά ζητήματα δεν χωρούν πειραματισμοί.
Στην πορεία αυτή, οι προτεραιότητες επανατοποθετούνται. Τα εργαλεία της ανάπτυξης γίνονται περισσότερο αξιακά.
>Η κοινωνική υπευθυνότητα των επιχειρήσεων,
> η εξέλιξη και έξυπνη αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου,
> η εξασφάλιση συνθηκών αειφορίας..
Στόχος της Κυβέρνησης Καραμανλή, και προσωπικό μου καθήκον είναι να πράξουμε
ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου  με στρατηγική, σχέδιο και συντονισμό,
με νέες ιδέες, και αποτελεσματικό πολιτικό και κοινωνικό μάνατζμεντ, να ξεπεράσουμε τον σκόπελο.
Φίλες και φίλοι,
Σε ένα περιβάλλον όπως το σημερινό, σε μία εκδήλωση όπως η συνεδρίαση του Συνδέσμου Βιομηχανιών, σε μία συνάθροιση άξιων επιχειρηματιών της Βορείου Ελλάδος,  το ζητούμενο είναι οι συγκεκριμένες πολιτικές,  η αντιμετώπιση των προβλημάτων,  οι παράμετροι που οδηγούν στη νέα προοπτική.
Σας διαβεβαιώ ότι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχει σχέδιο και όραμα. Η Βόρεια Ελλάδα κατέχει  πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την πρόοδο των Ελλήνων.
Στη Θεσσαλονίκη, το στρατηγείο της Βορείου Ελλάδος  χαράσσονται οι άξονες, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την περιφερειακή ανάπτυξη και συνοχή, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών, από τα άκρα της Δυτικής Μακεδονίας  έως τις εσχατιές του Έβρου.
Εργαζόμαστε για την υλοποίηση ενός οραματικού στόχου, που πρώτος έθεσε και περιέγραψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Και είναι ο στόχος αυτός, να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, κόμβος Γνώσης, κοιτίδα Έρευνας, Πόλος Καινοτομίας.  Και μέσω αυτών, κινητήριος μοχλός ανάπτυξης, για το σύνολο της χώρας και της Ν.Α. Ευρώπης.
Συμμετέχουμε στην κατάρτιση και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 κατά τρόπο τέτοιο που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στις γηγενείς αναπτυξιακές δυνάμεις.
Συνεργαζόμαστε με τους κοινωνικούς εταίρους και τις παραγωγικές τάξεις, για την διάχυση της εντατικοποίησης αυτών των προσπαθειών, στο σύνολο των τομέων αιχμής, που συνθέτουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Βιομηχανία, Εμπόριο και Μεταφορές, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Τουρισμός και Πολιτισμός.
Φίλες και φίλοι, 
Με τη φιλοσοφία αυτή  προσεγγίζουμε το μέλλον, αλλά και τη δύσκολη συγκυρία.
Με ενεργό συμμετοχή, παραγωγική συνεργασία και κοινή στόχευση. Και βέβαια, ισχυρή θέληση για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ