ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1484397917
1484397917

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, υποδέχθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας κ. Ντίμτσο Μιχαλέφσκι, που επισκέπτεται τη Βόρεια Ελλάδα, επικεφαλής αντιπροσωπείας νομαρχών και δημάρχων της γειτονικής χώρας.

 Κατά τις δηλώσεις που ακολούθησαν και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Υπουργός Μακεδονίας–Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ανέφερε τα εξής:

 «Είχαμε μια εγκάρδια συνομιλία με τον κ. Υπουργό, κατά την οποία συζητήσαμε σειρά θεμάτων διασυνοριακής συνεργασίας, για τις μεθοριακές οδικές διαβάσεις, για τη διαχείριση των υδάτων. Άλλωστε και σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, η συνεργασία των χωρών μας είναι άψογη για την αντιμετώπιση προβλημάτων κοινού ενδιαφέροντος και όποια ζητήματα προκύπτουν σε διμερές επίπεδο αντιμετωπίζονται άμεσα. Και σήμερα, επιβεβαιώσαμε πως είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε ότι χρειάζεται για να βοηθήσουμε τους δύο λαούς μας σ` αυτή την κατεύθυνση… Από το 1945 έως το 2006 υπήρχε στα σύνορα των χωρών μας μόνο μια μεθοριακή διάβαση, αυτή της Εξοχής – Ίλιντεν. Τώρα οι δύο κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει στη διάνοιξη τριών νέων διαβάσεων. Αυτές, για μας, είναι διαβάσεις φιλίας και συνεργασίας. Σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις δύο πλευρές, σε συνάρτηση με τη διεθνή οικονομική κρίση, το βέβαιον είναι πως δεν έχει συζητηθεί έως τώρα ζήτημα μείωσης των κονδυλίων που προορίζονται για τις δύο χώρες. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στα κονδύλια που θα διαχειριστούμε στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. Εύχομαι δε, οι οικονομική κρίση να μην πλήξει τις δύο χώρες μας με την ένταση που έπληξε άλλες χώρες.»

 Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας κ. Ντίμτσο Μιχαλέφσκι, τόνισε:

 «Θέλω κατ` αρχήν να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Μαργαρίτη Τζίμα για την εγκάρδια υποδοχή. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σειρά θεμάτων που αφορούν τη διασυνοριακή συνεργασία κυρίως σε τομείς που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νότια Βουλγαρία, επί των οποίων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας μπορούμε να έχουμε και έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Εξετάσαμε την πρόοδο και τις προοπτικές και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των διασυνοριακών επαφών και αναφερθήκαμε ιδιαίτερα σε ζητήματα διαχείρισης των υδάτων και ανάπτυξης των οδικών υποδομών που συνδέουν τις δύο χώρες.»

Προηγούμενο άρθροΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 35η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ