Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1484397950
1484397950

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας εκπροσώπησε σήμερα το πρωί τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της Μαθητικής Παρέλασης που πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού της Επετείου της Απελευθέρωσης της Πόλης και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο κ. Υπουργός τόνισε:

«Πρέπει να διαφυλάττουμε ως κόρες οφθαλμών τις αξίες και τα ιδανικά τα οποία υπερασπίστηκαν οι αγωνιστές που πολέμησαν και το 1912 και το 1940. Οφείλουμε να θυμόμαστε το παράδειγμά τους και να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες

Στη συνέχεια ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, παραβρέθηκε στην λιτή τελετή εορτασμού της Εθνικής Επετείου, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή των εργαζομένων και στελεχών των Διευθύνσεων του Υπουργείου και με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Καζάζη, που αναφέρθηκε στη σημασία της Γλώσσας, της καταπολέμησης του Αναλφαβητισμού και της χρήσης των νέων τεχνολογιών, για την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας υπογράμμισε, ότι «η γλώσσα και η πολιτιστική μας ταυτότητα, ήταν ασφαλώς μεταξύ όσων κλήθηκαν να υπερασπιστούν οι αγωνιστές του 1940».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΑΠΟ 30/10/2008 ΕΩΣ ΚΑΙ 4/11/2008