ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ’ (φύλλο Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου): ‘Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ’

ypes press002
ypes press002

 Τις τελευταίες δεκαετίες, μερικές λέξεις, όπως «όραμα», «δέσμευση», «αξιοπιστία», απώλεσαν βαρύτητα, ταυτιζόμενες επί μακρόν, με έναν πολιτικό λόγο που κατάντησε να εισπράττεται από την κοινωνία ως «ξύλινος» ακριβώς επειδή παρέμενε μόνον αυτό: Λόγος…
Πιστέψτε με. Αυτό αποτελεί σοβαρό πλήγμα για όποιον ωθείται στην πολιτική από το όραμά του να μπορέσει να δεσμευτεί έναντι των πολιτών για συγκεκριμένη προσφορά και να φανεί αξιόπιστος.
Μεγάλη είναι η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, γιατί επί 20 και πλέον χρόνια κυβέρνησε αναπαράγοντας υποσχέσεις χωρίς συνέχεια, δεσμευόμενο αβασάνιστα για όσα δεν σκόπευε ή αδυνατούσε να πράξει. Ως αντιπολίτευση, πράττει το ίδια! Και αναζητά στη χρήση του όρου «αξιοπιστία», την κάλυψη για την απουσία του νοήματός της.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι όμως!
Το απέδειξε ξανά ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κώστας Καραμανλής, μεταρρυθμίζει τη χώρα, μεταρρυθμίζοντας πρώτος απ` όλους τη νοοτροπία της εξουσίας. Τοποθετεί το πολιτικό κόστος, στην πραγματική του θέση και αξία, κάτω από το συμφέρον των πολλών και του τόπου. Δεν χαϊδεύει αυτιά, δεν άγεται από τη διεθνή οικονομική κρίση σε παρεκκλίσεις από τους προγραμματικούς στόχους. Δεν θυσιάζει τον κόπο όλων των Ελλήνων για νοικοκύρεμα του κράτους, για πρόσκαιρα κομματικά κέρδη. Δεν χρεώνει το Μέλλον, για να εξωραΐσει το Παρόν!
Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες αναγνωρίζουν την ουσία της Αξιοπιστίας στο μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης. Αναγνωρίζουν τη δύσκολη μα και αποτελεσματική προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στην αναπτυξιακή τροχιά της, εν μέσω μιας πρωτοφανούς διεθνούς οικονομικής κρίσης, χωρίς να υπολείπεται σε κοινωνική ευαισθησία. Αναγνωρίζουν την ουσία και το νόημα του όρου “αξιοπιστία”, στην ευθύτητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες του ο Πρωθυπουργός και στην αυστηρότητα με την οποία κάλεσε άπαντες, να αναλάβουν τις δικές τους.
 Αναγνωρίζουν οι πολίτες, την Αξιοπιστία: στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην κατασκευή μεγάλων έργων που παρέμεναν μακέτες επί 20 χρόνια, στην μείωση των φορολογικών συντελεστών και στην κοινωνική δικαιοσύνη των έκτακτων φορολογικών μέτρων, στην ανακούφιση των αγροτών από τα πανωτόκια, στην μείωση της γραφειοκρατίας, στην μείωση των ελλειμμάτων, στην ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στο διεθνές πολιτικό περιβάλλον…
Οι πολίτες αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ του «είμαι αξιόπιστος» και του «μιλώ για αξιοπιστία», σε όλα τα παραπάνω, και σε πολλά περισσότερα που δεν αναφέρω για την οικονομία του άρθρου και πιστοποιούν το πλήθος πεπραγμένων των τελευταίων τεσσάρων ετών, με τον φτωχό απολογισμό των πενταπλάσιου χρόνου που προηγήθηκε.
 Η επιστροφή της ουσίας της Αξιοπιστίας, στο πολιτικό προσκήνιο αυτού του τόπου, είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Κώστα Καραμανλή ως Πρωθυπουργού. Και για την προστασία της Αξιοπιστίας αυτής, είμαστε όλοι εξ` ίσου υπεύθυνοι.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΑΠΟ 27/9/2008 ΕΩΣ 2/10/2008
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ 3 ΚΑΙ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008