ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ’ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008 ΜΕ ΤΙΤΛΟ ‘ΤΙ ΔΕΘ ΘΕΛΟΥΜΕ’.

ypes press002
ypes press002

Η ωριμότητα όλων, πολιτικών, πολιτών και φορέων, επαρκεί, ώστε να αφήσουμε πίσω μας τις εποχές κατά τις οποίες, ο θεσμός της ΔΕΘ υποβαθμιζόταν σε πεδίο ευκαιριών δημιουργίας εντυπώσεων.
Ασφαλώς και υπάρχει ένα ειδικό πολιτικό βάρος στη διοργάνωση. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκτά χαρακτήρα πολιτικής φιέστας. Οι φιέστες, οι χειροκροτητές και οι κουστωδίες, υπηρετούν την ανάδειξη της «πολιτικής εικόνας», όταν ο πολιτικός λόγος είναι φτωχός.
Όταν ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και όλοι οι συνάδελφοι Υπουργοί έχουν τακτική παρουσία στη Θεσσαλονίκη και στη Β.Ελλάδα, δεν περιμένουν την περίοδο της ΔΕΘ για να …ανακαλύψουν τα προβλήματα και να υποσχεθούν λύσεις, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Η Μακεδονία και η Θράκη έχουν την τύχη να βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων αναπτυξιακών στρατηγικών της Κυβέρνησης. Οι ανάγκες εντοπίζονται και οι λύσεις προωθούνται καθ` όλη τη διάρκεια του έτους.
Διατηρώντας το πολιτικό σκέλος της ΔΕΘ στα ικανά και αναγκαία μεγέθη, Πρωθυπουργός και Κυβέρνηση, έρχονται να επιδείξουν πλούσιο απολογισμό και να εγγυηθούν την ανάλογη συνέπεια στην υλοποίηση νέων πολιτικών, για τη Β.Ελλάδα και για το σύνολο της χώρας.
Προσδοκώντας η επιλογή της Ουσίας να τύχει αντίστοιχης ανταπόκρισης από κάθε πλευρά, απελευθερώνουμε το αναγκαίο πεδίο ανάδειξης των εξ` ίσου ουσιαστικών σκοπών που καλείται να υπηρετήσει η ΔΕΘ, ως οικονομικό γεγονός, για την πόλη, τη Β.Ελλάδα, το σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης.
Τα τελευταία χρόνια η διοργανώτρια HELEXPΟ και η ΔΕΘ, κατόρθωσαν να ανακτήσει ο θεσμός το χαρακτήρα αυτό, επενδύοντας στην άμεση επαφή με ό, τι νέο έχει να προσφέρει η πρόοδος της τεχνολογίας, σε αγαθά και υπηρεσίες. Αυτή η άμεση επαφή, απαιτείται για να αντισταθμιστεί η αμεσότητα πρόσβασης στην πληροφορία, που παρέχεται με την τηλεόραση και το ίντερνετ, αφαιρώντας τα πρωτεία της πληροφόρησης από κλαδικές και γενικές εκθέσεις.
Εκτιμώ ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρά τις δυσκολίες που κάθε τέτοια διοργάνωση μπορεί να αντιμετωπίζει λόγω διεθνών συγκυριών, πλησιάζει κάθε χρόνο και περισσότερο σ` αυτό που θέλουμε να αποτελεί: Μια ουσιαστική γέφυρα επιχειρηματικότητας, προόδου και αγαθών, ανάμεσα στον Κόσμο και στη Ν.Α. Ευρώπη, που αναδεικνύει τον αναπτυξιακά κομβικό χαρακτήρα της Βόρειας Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΝΕΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΑΠΟ 26-8-2008 ΕΩΣ 5-9-2008