ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ

1484398122
1484398122
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, επισκέφθηκε απόψε το αφιερωμένο στον Θερμαϊκό Κόλπο περίπτερο του ΥΜΑΘ, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου.

Ο κ. Υπουργός κατά την επίσκεψή του εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει μέχρι τώρα η λειτουργία της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης Θερμαϊκού Κόλπου του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και υπογράμμισε τα εξής:

«Για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, η Πολιτεία δεν περιορίζεται σε παρατήρηση του Θερμαϊκού Κόλπου, αλλά αναλαμβάνει συστηματικά και σταδιακά κλιμακούμενη δράση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του. Η σύσταση της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου ήταν μόνο η αρχή και αυτό αποδεικνύεται από όσα ακολούθησαν εδώ και έναν χρόνο. Θυμίζω τη μίσθωση του ειδικά διαμορφωμένου σκάφους «Τάσος» που προβαίνει σε τακτικό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου από επιφανειακούς ρύπους. Θυμίζω τη συνεργασία με το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης του Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, για την καταγραφή της ποιότητας των υδάτων Θερμαϊκού και την υποβολή προτάσεων αντιμετώπισης των προβλημάτων ρύπανσης. Θυμίζω και την τρέχουσα συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων του Νομού Θεσσαλονίκης, που ήδη «σαρώνει» το βυθό του Θερμαϊκού με ειδικό εξοπλισμό του Πολεμικού Ναυτικού, εντοπίζοντας όλα τα σημεία στα οποία υπάρχουν στερεά απορρίμματα στον πυθμένα, προκειμένου στη συνέχεια αυτά να απομακρυνθούν. Η προσπάθεια για την ουσιαστική και μόνιμη βελτίωση της κατάστασης του Θερμαϊκού Κόλπου, σίγουρα δεν σταματά σ` αυτές τις πρωτοβουλίες και θα είναι διαρκής, όσο διαρκείς είναι και οι κίνδυνοι και οι πηγές ρύπανσης, που απειλούν ή επιβαρύνουν τον Θερμαϊκό Κόλπο.»

Προηγούμενο άρθροΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 400% ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ