ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 400% ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, επισκέφθηκε σήμερα την Αλεξανδρούπολη, όπου ανακοίνωσε την αύξηση των κονδυλίων που θα διατεθούν το 2008 στο νομό Έβρου, από το Πρόγραμμα Παραμεθορίων Περιοχών και τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΥΜΑΘ, κατά 400% σε σχέση με το 2007. Τα κονδύλια που θα κατανεμηθούν στη Νομαρχία και στους δήμους του νομού, θα φτάσουν τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Υπουργός είχε συναντήσεις εργασίας με το Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιο Αλεξανδρή και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη δημάρχων και εκπροσώπων φορέων του νομού, που έλαβε χώρα στη Νομαρχία Έβρου.

Ο κ. Τζίμας, πέραν της αύξησης των κονδυλίων του ΥΜΑΘ για τον ακριτικό νομό, ανακοίνωσε πως το Υπουργείο θα υποστηρίξει:

  • Την πρωτοβουλία της Νομαρχίας Έβρου για τη δημιουργία του Τρένου του Πολιτισμού που θα «ενώνει» τον Έβρο σε πολιτιστικές συναντήσεις με τις παραμεθόριες περιοχές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

  • Την πρωτοβουλία επίσης της Νομαρχίας, σύσταση Κέντρου Ρώσικου Πολιτισμού στον Έβρο.

  • Την πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για αναπαλαίωση του παλιού νοσοκομείου της πόλης, με σκοπό την μετατροπή του σε Πνευματικό και Κοινωνικό Κέντρο.

Αύριο Πέμπτη 3 Ιουλίου και ώρα 11¨00 το πρωί, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ανοιχτό Φόρουμ του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα σήμερα», στο ξενοδοχείο Holiday Inn.

Αύριο επίσης, στις 19¨30 το απόγευμα, ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί το Περίπτερο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, που λειτουργεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας, στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου.

Προηγούμενο άρθροΔελτία Τύπου -testdemo
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΙΣ 4 -7-2008