ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Μ.ΤΖΙΜΑ

ypes press002
ypes press002

 Σε υλοποίηση των σχετικών οδηγιών του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, κατατέθηκε σήμερα 18 Ιουλίου 2008 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, Αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά των εταιρειών που ευθύνονται για την επί έτη εγκατάλειψη ποσοτήτων τοξικών παραπροϊόντων και αποβλήτων στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΔΙΑΝΑ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

 Με την Αγωγή αυτή, το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί την επιστροφή από τις εμπλεκόμενες υπεύθυνες εταιρείες, του ποσού που κατεβλήθη από το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) για την ασφαλή απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων ποσοτήτων  τοξικών ουσιών, και το οποίο ανέρχεται σε 2.236.301 ευρώ.

 Με αφορμή την υποβολή της Αγωγής στην αρμόδια Δικαστική Αρχή, ο Υπουργός Μακεδονίας–Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε:

 «Η δράση μας, είναι η καλύτερη απάντηση, σε όσους βιάζονται να απευθύνουν κατηγορίες περί αδράνειας. Η σύνταξη της συγκεκριμένης αγωγής, ξεκίνησε ήδη από τον Μάρτιο του 2008, όταν παρήλθε ο χρόνος της εργολαβίας για την απομάκρυνση των τοξικών της ΔΙΑΝΑ. Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι, πως κάποια πράγματα, λέγονται ή ανακοινώνονται όταν πρέπει και όταν είναι ουσιώδες να ειπωθούν και όχι νωρίτερα. Το γεγονός ότι δεν «διαφημίζουμε» κάποιες φορές τη δράση μας, επί σειράς θεμάτων, δεν σημαίνει ότι αυτή δεν υπάρχει. Σημαίνει μόνο, πως είναι προτιμότερο να μιλούμε δια των αποτελεσμάτων μας. Σήμερα λοιπόν, κατατέθηκε η Αγωγή, με την οποία ανταποκρινόμαστε στην υποχρέωσή μας, να προστατεύουμε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και τα χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία διατέθηκαν στο πλαίσιο της ίδιας υποχρέωσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των πολιτών, έναντι του κινδύνου που αντιπροσώπευαν τα τοξικά που φροντίσαμε να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΝΑ.»

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Επόμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ