Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Ζ’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ

1484398229
1484398229

           «Πιστεύω ότι η φετινή διοργάνωση της Μαθητιάδας θα είναι απόλυτα επιτυχημένη και η συνάντηση των μαθητών στην Πρώτη Σερρών θα ενισχύσει τις σχέσεις και τους προβληματισμούς και θα αναδείξει τα ταλέντα των νέων μας …»υπογράμμισε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, κατά την παρέμβασή του στη σχετική Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί από την Οργανωτική Επιτροπή της Μαθητιάδας, στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑ-Θ. Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο Γ.Γ. του ΥΜΑΘ καθηγητής κ. Λουκάς Ανανίκας

         Συγκεκριμένα, ο κ. Τζίμας, σημείωσε τα εξής:

         «Θέλω να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή της Ζ´ Μαθητιάδας. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, αποκεντρωμένο, το οποίο εξελίσσεται  και διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας καταξιωμένος θεσμός, ο οποίος συσπειρώνει τη νεολαία της Ελλάδος και πολλών χωρών από ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένα σημείο συνάντησης και ανάδειξης των ταλέντων στο χώρο της νεολαίας. Γι αυτό και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και  φέτος, έχει προχωρήσει σε μια γενναία οικονομική  υποστήριξη. Το θεσμό της Μαθητιάδας τον υποστηρίζουν κυρίως, οι τοπικές δυνάμεις μιας περιοχής που έχει μεγάλο ιστορικό και πολιτικό στίγμα,  η Πρώτη Σερρών που είναι η γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα Πολιτικού και Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.»                      

            Η Ζ’ Μαθητιάδα θα διεξαχθεί από 9 έως 14 Μαΐου 2008 στην Πρώτη Σερρών. Στο μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑ-Θ, θα συμμετέχουν 1200 περίπου μαθητές από όλη την Ελλάδα και 27 αποστολές ελληνικών σχολείων της ομογένειας και από τις πέντε ηπείρους  σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.

             Η φετινή Μαθητιάδα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών αθλημάτων (142 τελικοί αγωνισμάτων), δηλαδή όλων των Ολυμπιακών  Αθλημάτων και 45 πολιτιστικών δράσεων.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ
Επόμενο άρθροΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΠΠ-ΕΚΕΧΧΑΚ