TO YΜΑ-Θ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1484398252
1484398252

         Στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης υπεγράφη σήμερα τριετής σύμβαση συνεργασίας μεταξύ ΥΜΑ-Θ, ΕΡΤ ΑΕ και ΔΕΘ ΑΕ για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, σε υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, να γίνει το ΥΜΑ-Θ ο τρίτος συνδιοργανωτής του θεσμού.

         Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ κ. Χρήστος Παναγόπουλος και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ κ. Δημήτρης Μπακατσέλος και βάσει αυτής, οι τρεις φορείς συμμετέχουν στον προϋπολογισμό του Φεστιβάλ Τραγουδιού με 300.000 ευρώ ετησίως το ΥΜΑ-Θ, με 700.000 ευρώ ετησίως η ΔΕΘ και με 1.000.000 ευρώ ετησίως τη ΕΡΤ.

         Στη διάρκεια της σύντομης τελετής, ο Υπουργός κ. Μαργαρίτης Τζίμας τόνισε τα εξής:

         «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τη Βόρεια Ελλάδα, τη μουσική και την Τέχνη γενικότερα, καθώς το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, αυτό το φεστιβάλ του τραγουδιού της Ελλάδας, αποκτά από σήμερα έναν τρίτο συνδιοργανωτή. Θέλω να ευχαριστήσω, τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο και τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Δημήτρη Μπακατσέλο, που αποδέχτηκαν την πρόταση, να καταστεί το ΥΜΑ-Θ ο τρίτος εταίρος στη διοργάνωση του θεσμού. Θεωρούμε πως με τον τρόπο αυτό, αυτό το Υπουργείο συμβάλει εμπράκτως, όχι μόνο στη βελτίωση του Φεστιβάλ Τραγουδιού, στην ενίσχυση των υποδομών του και της προβολής του, αλλά κυρίως, με την πολιτική εμβέλεια που διαθέτει, δηλώνει πως η Ελληνική Πολιτεία, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, στηρίζουν έναν θεσμό που εδραιώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, γιγαντώθηκε χάρη στις προσπάθειες της ΕΡΤ και της ΔΕΘ και καθιερώθηκε στη συνείδηση των ανθρώπων του τραγουδιού και γενικότερα της Τέχνης. Από πλευράς Υπουργείου, θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη και της ΕΡΤ και της ΔΕΘ, ώστε φέτος τον Οκτώβρη να οργανώσουμε μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση, αναδεικνύοντας τους νέους δημιουργούς αλλά και τους παλαιότερους.. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας και το πραγματικά σημαντικό έργο που επιτέλεσαν τα περασμένα χρόνια η ΕΡΤ και η ΔΕΘ, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης καταρτίζει πρόγραμμα βάσει του οποίου θα αξιοποιήσει τα νέα ταλέντα και θα δώσει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες και διακριθέντες καλλιτέχνες των προηγούμενων διοργανώσεων, να εμφανιστούν στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας, με συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Το Υπουργείο θα προβάλει το θεσμό, μέσω της ιστοσελίδας του στο ίντερνετ, διαθέσει επίσης προσωπικό εφ` όσον χρειαστεί κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Φεστιβάλ, ενώ θα συνδράμει και στην διαφημιστική προβολή της διοργάνωσης.»

         Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Χρήστος Παναγόπουλος επισήμανε:       

         «Θέλω να ευχαριστήσω κατ` αρχήν τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, που πλέον είναι μαζί μας σ` αυτή την προσπάθεια του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης που προσπαθεί να δώσει ότι νέο υπάρχει στο κομμάτι εκείνο των καλλιτεχνών που πραγματικά προσπαθούν να εμφανίσουν κάτι καινούργιο. Τον κ. Τζίμα και την ευαισθησία του γνωρίζουμε και από την εποχή της Δράμας και του Φεστιβάλ Ταινιών Μηκρού Μήκους της Δράμας, του οποίου είναι “πατέρας” και “προστάτης”, αλλά νομίζω και σε άλλους πολιτιστικούς θεσμούς εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, βοηθά δίνοντας νέα ώθηση. Έτσι συμμετέχει και στον δικό μας θεσμό. Όπως θυμάστε, τα τελευταία τρία χρόνια, προσπαθήσαμε να αναβιώσουμε το Φεστιβάλ, καθώς πέραν της ανάγκης να υπάρξει αυτός ο θεσμός στην πόλη, εντοπίσαμε και τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της ελληνικής μουσικής, τα οποία βέβαια δεν έχουν λυθεί ούτε λύνονται από ένα φεστιβάλ. Δίνουμε όμως την ευκαιρία να αναδειχθούν νέα ακούσματα, νέα πρόσωπα και να δούμε γενικά, που βρίσκεται το ελληνικό τραγούδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει στα επόμενα τρία χρόνια είναι να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο νέο κόσμο, όχι μόνο από πλευράς δημιουργών, αλλά και από πλευράς κοινού, που θα συμμετέχει περισσότερο σε όλη τη διαδικασία του Φεστιβάλ. Γι´αυτό και κινούμαστε μέσω του ίντερνετ, ώστε μέσα από τα portals να παρουσιάζονται τα τραγούδια, με δυνατότητα download, καθώς και τα παλιότερα τραγούδια της διοργάνωσης, μαζί βέβαια με την προβολή όλης της διοργάνωσης, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους νέους.»

         Εκ μέρους της ΔΕΘ ΑΕ, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, ανέφερε ότι φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 11 Οκτωβρίου και σημείωσε:

         «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρισκόμαστε εδώ για να καλωσορίσουμε έναν τρίτο ισότιμο εταίρο στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στην περσινή διοργάνωση, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δεσμεύθηκε ενώπιον χιλιάδων Θεσσαλονικέων, ότι το Υπουργείο θα συνέπραττε στην προσπάθεια. Σήμερα, αποδεικνύεται πως η δέσμευση αυτή δεν ήταν απλώς μια εξαγγελία, αλλά η ειλικρινής βούληση του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, να αγκαλιάσει έναν θεσμό, που η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη. Η ανταπόκρισή του ήταν άμεση, τον τιμά και θέλω να τον ευχαριστήσω γι` αυτό. Καταδεικνύει δε, ότι μέσα από τη συνεργασία και τη σύμπνοια μπορούν να γίνουν πολλά για την πόλη μας. Μακάρι την ίδια σύμπνοια να επιδείκνυαν και άλλοι φορείς της Θεσσαλονίκης. Στόχος και των τριών πλευρών είναι να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το θεσμό, να δώσουμε ένα αξιόπιστο βήμα σε νέους καλλιτέχνες που επιλέγουν τη δύσκολη οδό του έντεχνου τραγουδιού και να χαρίσουμε στην πόλη μια διοργάνωση- κόσμημα.»

Προηγούμενο άρθροΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Υ.ΜΑ.-Θ., ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. Α.Ε.
Επόμενο άρθροΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ‘ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ