ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

1484398308
1484398308

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, υποδέχθηκε χθες στο ΥΜΑ-Θ τον Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Γ.Γ. του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκά Ανανίκα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που ακολούθησε, οι δύο Υπουργοί αποφάσισαν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Μακεδονίας – Θράκης σε θέματα παιδείας και πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας ανακοίνωσε την απόφαση, να καταρτιστεί από το ΥΜΑ-Θ μελέτη κατασκευής πολιτιστικού κέντρου, προκειμένου αυτή να χρησιμοποιηθεί από δήμους της Βόρειας Ελλάδας για τη δημιουργία τέτοιων πολιτιστικών χώρων, που θα αποτελέσουν εστίες δημιουργικής απασχόλησης και ποιοτικής ψυχαγωγίας για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα για τους νέους.

«Θα είναι μια πρότυπη μελέτη, η οποία ήδη καταρτίζεται και θα ολοκληρωθεί ως τον Απρίλιο του 2008. Θα αφορά την κατασκευή Πνευματικού- Πολιτιστικού Κέντρου με αίθουσα εκδηλώσεων τουλάχιστον 500 θέσεων και όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ενός τέτοιου χώρου. Αυτή θα μπορεί να αξιοποιηθεί πιλοτικά από Δημοτικές Αρχές που επιθυμούν να δημιουργήσουν εντός των ορίων των Δήμων τους, αντίστοιχα πολιτιστικά κέντρα, αλλά δεν διαθέτουν τεχνική υπηρεσία για την εκπόνηση σχετικής μελέτης», τόνισε ο κ. Τζίμας. «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που λαμβάνουμε στο πλαίσιο των νέων αυξημένων δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, με στόχο να συνδράμουμε τους ΟΤΑ στην περιοχή ευθύνης του Υπουργείου επενδύοντας στην παιδεία και στον πολιτισμό και με γνώμονα πάντα την βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.»

Ο κ. Τζίμας, παρουσίασε στον κ. Στυλιανίδη το σύνολο των παρεμβάσεων του ΥΜΑ-Θ για τη στήριξη των νέων σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, καθώς και τις προοπτικές για τη νέα προγραμματική περίοδο, κατά την οποία το ΥΜΑ-Θ θα είναι για πρώτη φορά τελικός δικαιούχους στη διαχείριση κονδυλίων και εκτέλεση έργων του ΕΣΠΑ, με επιχειρησιακό πρόγραμμα αρχικού προϋπολογισμού 228.000.000 ευρώ.

Τη σημασία της εξέλιξης αυτής, για τη δυνατότητα του ΥΜΑ-Θ να είναι ακόμη πιο χρήσιμο και ουσιαστικό στη Βόρεια Ελλάδα, υπογράμμισε στις δηλώσεις του και ο Υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΩΡΑ