Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δέχθηκε σήμερα σε εθιμοτυπική συνάντηση τον Πρέσβη  της Ιρλανδίας, κ. Αντόν Μακ Όνφρη, και της Ινδίας, κ. Ντιλίπ Σϊνχα  και  συζήτησαν  θέματα που αφορούν στην οικονομική εμπορική και επιχειρηματική συνεργασία της Μακεδονίας και της Θράκης με τις αντίστοιχες χώρες και διερευνήθηκαν σι προοπτικές ανάπτυξής της. Τους δύο Πρέσβεις συνόδευαν οι αντίστοιχοι Επίτιμοι Πρόξενοι στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεόδωρος Μαυρουδής και η κ.Υβόννη Αλεξανδρίδη.

 Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ενημέρωσε τους δύο Πρέσβεις για τα κίνητρα που προσφέρει η χώρα μας, επισημαίνοντας εκείνα που αφορούν στην Ζώνη Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης και  υπογράμμισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει λάβει αποφάσεις που ήδη υλοποιούνται για την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερα ευνοϊκού περιβάλλοντος για ξένες επενδύσεις και αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των υποδομών, την Εγνατία Οδό, τους κάθετους άξονες που συνδέουν την περιοχή με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, στους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου που την καθιστούν ενεργειακό κόμβο, στην επέκταση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης καθώς και του Αερολιμένα «Μακεδονία».

Ο κ. Τζίμας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με  τον κ. Αντόν Μακ Όνφρη, για την επίτευξη ευμάρειας για το σύνολο της κοινωνίας, ενώ με Ντιλίπ Σϊνχα υπήρξε εκτενής αναφορά στο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν των δύο χωρών και στις δυνατότητες που αυτό προσφέρει και μέσω έγκριτων πολιτιστικών συλλόγων για την ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών γενικότερα αλλά και ειδικότερα της Ινδίας με την περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης.

 Οι δύο Πρέσβεις χάρισαν στο κύριο Υπουργό ενημερωτικές εκδόσεις που αφορούν στις χώρες τους και ο κ.Τζίμας τους πρόσφερε αντίγραφο του χρυσού στεφανιού) που βρέθηκε στον τάφο του Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και τον όρκο του τελευταίου.

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ EΠΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ’
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ