ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

1484398293
1484398293

         Την ικανοποίησή του για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Δράμας στο πρώην Καπνολογικό Ινστιτούτο της πόλης, αλλά και τη χρησιμότητα που θα έχει αυτό για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού, υπογράμμισε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ΚΑΑ Δράμας, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Κιλτίδη, χθες το βράδυ.

         Ο κ. Τζίμας, αμέσως μετά τα εγκαίνια δήλωσε:

         «Με το Κέντρο αυτό, ανοίγουν οι ορίζοντες της γνώσης για όλο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του νομού, ενώ η σύστασή του, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τον αγροτικό κόσμο, για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.»

         Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, παρέστη και μίλησε στην ημερίδα που οργάνωσε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Νομαρχίας Δράμας η εφημερίδα «Μακεδονία», με θέμα: «Νομός Δράμας – Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού ως μοχλός ανάπτυξης».

         Ο κ. Υπουργός, αναφέρθηκε στο ιστορικό των μεγάλων προβλημάτων της Δράμας, με κορυφαίο πρόβλημα την «μετανάστευση» πολλών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες τη δεκαετία 1985-1995 και το κλείσιμο της Softex, που έχουν οδηγήσει την επίσημη ανεργία του νομού στο 17%. Τόνισε όμως, και τις μεγάλες θετικές αλλαγές που έγιναν στην ίδια τη Δράμα σε διάστημα 15 ετών περίπου και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με την διεθνοποίηση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, τη δημιουργία επτά αιθουσών για φιλοξενία πολιτιστικών και συνεδριακών εκδηλώσεων, την εξελισσόμενη βελτίωση του οδικού δικτύου που βγάζει οριστικά τη Δράμα από τη γεωγραφική απομόνωση του παρελθόντος, την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών (όπως στο Φαλακρό Όρος), την επικείμενη δημιουργία δύο νέων τμημάτων ΤΕΙ, την ανάπτυξη της Οινοποιίας, κ.α.

         Ο κ. Τζίμας, χαρακτήρισε την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού «στοίχημα» για τη Δράμα και υπογράμμισε το γεγονός, ότι χάρη και στην αξιοποίηση των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου και του Leader Plus, η Δράμα έχει σήμερα ξενοδοχειακές υποδομές περίπου 1700 κλινών, όταν πριν μια δεκαετία αυτές δεν υπερέβαιναν τις 450 περίπου.-

        

        

Προηγούμενο άρθροΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ
Επόμενο άρθροΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΤΣΑΡΗΣ