ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΑμεΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

1484398475
1484398475

       Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, τίμησε σήμερα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑ-Θ, 14 Αθλητές Στίβου με Ειδικές Ανάγκες και τους προπονητές τους, για τις διακρίσεις που έφεραν στην Ελλάδα, με τις επιδόσεις τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2006 στην Ολλανδία και του 2007 στη Βραζιλία.

 

       Απευθυνόμενος στους αθλητές και στους προπονητές τους, τονίζοντας τη σημασία της ισότιμης συμμετοχής και προσφοράς στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ο κ. Τζίμας μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

 

          «Πριν από λίγο καιρό παρακολούθησα ένα ρεσιτάλ χορού, από μια χορεύτρια που γεννήθηκε χωρίς χέρια και χθες είδα στην τηλεόραση ένα κονσέρτο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης, με σολίστ μια βιολονίστα  που της έλειπαν τα κάτω άκρα. Εξαιρετική περίπτωση θυμίζω, είναι και ο νομπελίστας φυσικός Στήβεν Χοκινγκ, που οι μελέτες του είναι μεγάλης επιστημονικής σημασίας για την Φυσική. Ξεχωριστές προσωπικότητες, πρωταγωνιστές της ζωής, όπως και εσείς. Δε μου αρέσει ο όρος ΑμΕΑ ή άτομα με αναπηρία, σήμερα τιμούμε τις ειδικές ικανότητες, επιβραβεύουμε την προσπάθεια και τη συμμετοχή, διότι σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η ισότιμη συμμετοχή. Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τα αθλητικά ιδεώδη, τις αξίες, και την ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά αγαθά. Ιδιαίτερα, στη σημερινή κοινωνία, που σπάνια βραβεύει το ήθος, αλλά επιβραβεύει το κέρδος και τη νίκη. Σεβόμαστε και  τιμούμε τους αγώνες σας, για να κατακτήσετε αυτό που σας ανήκει».

 

       Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός απένειμε τις τιμητικές πλακέτες στους αθλητές και τους προπονητές, οι οποίες συνοδεύτηκαν από αθλητικό εξοπλισμό, δωρεά του ΥΜΑ-Θ.

 

       Η Διευθύντρια του Τμήματος Παιδείας  και Πολιτισμού του ΥΜΑΘ που επιμελήθηκε την εκδήλωση, κ. Αθηνά Χατζηνικολάου, θύμισε την περσινή εκδήλωση βράβευσης Κολυμβητών ΑΜΕΑ και τόνισε πως το ενδιαφέρον για τους Αθλητές με Ειδικές Ανάγκες δεν είναι ευκαιριακό και ταυτισμένο χρονικά με τις διακρίσεις που αυτοί επιτυγχάνουν, αλλά ειλικρινές και διαρκές.

 

       Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Μήλιος, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε το ΥΜΑΘ και προσωπικά τον Υπουργό κ. Μαργαρίτη ΤΖίμα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τόνισε μεταξύ άλλων πως 275 ημέρες πριν του Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου «στόχος μας είναι η αναβάθμιση της αγωνιστικής ανάπτυξης των Ελλήνων και Ελληνίδων αθλητών και αθλητριών, ώστε να αυξηθούν και οι διακρίσεις που θα διεκδικήσουν». Πρόσθεσε δε, πως η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την περαιτέρω προώθηση του Παραολυμπιακού Αθλητισμού στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω των γραφείων της στη Θεσσαλονίκη.

 

       Μιλώντας με θέμα «ο Στίβος ΑμεΑ στη Βόρεια Ελλάδα», ο προπονητής στίβου κ. Χρήστος Μητσιόπουλος, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ο κλασσικός αθλητισμός των ατόμων με αναπηρίες έχει πολυσήμαντη λειτουργικότητα, γιατί δεν αποτελεί μια εκδήλωση λίγων ωρών, που διαρκούν οι αγώνες. Είναι μια μακροχρόνια διαδικασία κατά την οποία οι αθλητές γυμνάζονται συστηματικά και οργανωμένα. Αυτή η άσκηση, άσχετα αν θα φέρει την πρωτιά ή όχι, πέρα από την αυθεντική ψυχαγωγία, έχει ευεργετικές προεκτάσεις στις λειτουργίες του οργανισμού και προσφέρει ψυχολογική αναβάθμιση… Ακόμα κι αν φτάσουν στην κορυφή, τα άτομα με αναπηρίες δεν αποτελματώνονται μέσα στην αυταρέσκεια της προσωπικής υπεροχής, αλλά προχωρούν με ενθουσιασμό στον δρόμο της βελτίωσης και της αυτοϋπέρβασης, διευρύνοντας τα όρια των ικανοτήτων, όχι πια του εαυτού τους, αλλά του ανθρώπου.»

 

Στη σημερινή εκδήλωση βραβεύτηκαν οι εξής αθλητές:

·   Αθανάσιος Δεληγιώργης (3η θέση στη Σφαίρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2007 4η θέση το 2006 και Παραολυμπιονίκης).

·   Αλεξάνδρα Δημόγλου (2η στα 200 και στα 100 μέτρα στο Παγκόσμιο του 2007, 3η στο Παγκόσμιο του 2006).

·   Ανθή Καραγιάννη (1η στο άλμα εις μήκος, 3η στα 100 μέτρα και 4η στα 200 μέτρα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2007, 1η στο άλμα εις μήκος το 2006 και Παραολυμπιονίκης).

·   Μιλτιάδης Κυριακίδης (3ος στη Σφαίρα στο Παγκόσμιο του 2007, 6ος το 2006 και Παραολυμπιονίκης)

·   Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης (5ος στη Σφαίρα στο Παγκόσμιο του 2006)

·   Κωνσταντίνος Μπίμπασης (5ος στη Σφαίρα στο Παγκόσμιο του 2006 και Παραολυμπιονίκης)

·   Ηλίας Ναλμπάντης (4ος στη Σφαίρα και στον Δίσκο στο Παγκόσμιο του 2007 και 4ος στη Σφαίρα το 2006)

·   Συμεών Παλτσανιτίδης (4ος στον Δίσκο στο Παγκόσμιο του 2006 και Παραολυμπιονίκης το 2004)

·   Νικολέτα Παυλίδου (3η στη Σφαίρα, 4η στο Ακόντιο στο Παγκόσμιο 2007)

·   Αναστασία Τριανταφυλλίδου (5η στη Σφαίρα το 2006)

·   Αναστάσιος Τσίου (1ος στη Σφαίρα και στα δύο τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήματα)

·   Μαρίνος Φυλαχτός (2ος στον Δίσκο στο Παγκόσμιο 2007 και 7ος στο Παγκόσμιο του 2006)

·   Ζαχαρίας Φωστήρας (6ος στη Σφαίρα στο Παγκόσμιο του 2006 και Παραολυμπιονίκης)

·   Μηνάς Χαρακόπουλος (3ος στη Σφαίρα στο Παγκόσμιο του 2007 και 6ος στο Παγκόσμιο του 2006)

 

Βραβεύθηκαν οι Προπονητές (σε παρένθεση οι αθλητές που προπονούν):

·   Ελεονόρα Δελλίδου                (Δημόγλου)

·   Ανδρέας Ευσταθίου                (Καραγιάννη)

·   Αθανάσιος Καρβούνης         (Χαρακόπουλος)

·   Νικόλαος Κόλλιας                (Φυλαχτός)

·   Κωνσταντίνος Κοροσίδης      (Δεληγιώργης)

·   Δημήτριος Κουντουράς        (Μπίμπασης, Τριανταφυλλίδου)

·   Δημήτριος Μιχελαράκης       (Κυριακίδης)

·   Βασίλης Περικλής                    (Ναλμπάντης)

·   Νικόλαος Σούμπασης              (Παλτσανιτίδης)

·   Παναγιώτης Σπανόπουλος    (Φωστήρας)

·   Ιορδάνης Τραπεζανίδης         (Κωνσταντινίδης)

·   Κωνσταντίνος Φερφελής     (Τσίου, Παυλίδου)

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ
Επόμενο άρθροΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ