ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας ξεκίνησε σήμερα από το Νομό Δράμας τις συναντήσεις συνεργασίας με τους φορείς και τις αρχές της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να ιεραρχηθούν τα προβλήματα και οι ανάγκες ανά νομό και να προωθηθεί η αντιμετώπισή τους.

Από τη Δράμα, ο κ. Τζίμας ανακοίνωσε την πρόθεση του ΥΜΑ-Θ να υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με τις κατά τόπους Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Δήμους της Βόρειας Ελλάδας που το επιθυμούν, προκειμένου να καταστεί ακόμη πιο αποδοτική η συνεργασία για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων μελετών και έργων, ενόψει της κατανομής των πόρων του Δ´ ΚΠΣ. Υπογράμμισε δε, τις νέες αρμοδιότητες που αποκτά πλέον το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης χάρη στην προεργασία που είχε γίνει, ώστε το υπουργείο να αποτελεί Τελικό Δικαιούχο στη διαχείριση κονδυλίων για την εκτέλεση έργων στο πλαίσιο του Δ´ ΚΠΣ.

Τον κ. Υπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από το Γενικό Γραμματέα του ΥΜΑΘ καθηγητή κ. Λουκά Ανανίκα, υποδέχθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο της Δράμας ο Νομάρχης και αντιπρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, ενώ ακολούθησε ευρεία σύσκεψη φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας, με τη συμμετοχή του έπαρχου του Κ.Νευροκοπίου, των δημάρχων και αντιδημάρχων του νομού, των αντινομαρχών και νομαρχιακών συμβούλων, διευθυντών υπηρεσιών, καθώς και εκπροσώπων  του επιχειρηματικού κόσμου, των αγροτών, των νομαρχιακών οργανώσεων των κομμάτων, φορέων, συλλόγων και μέσων ενημέρωσης

Ο κ. Τζίμας παρέλαβε τα υπομνήματα της Νομαρχίας Δράμας και άλλων φορέων, ενώ άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, για τα προβλήματα και τις ανάγκες του νομού, τόσο επί ζητημάτων που άπτονται των υποδομών και των παρεμβάσεων που εκκρεμούν επί δεκαετίες, όσο και επί θεμάτων που άπτονται της αντιμετώπισης της ανεργίας και της αναπτυξιακής προοπτικής της Δράμας.

Ο κ. Υπουργός, επανέλαβε πως θα ασκήσει όλες τις αρμοδιότητες που έχει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όχι μόνο στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού του, καθώς και στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που αναπτύσσεται μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου και συνέχισε:

«Είναι μεγάλη τιμή αυτή που μου έκανε ο κ. Πρωθυπουργός. Η τιμή αυτή επιστρέφεται στο λαό. Θα αξιοποιήσω το αξίωμα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της Μακεδονίας και της Θράκης και μέσα στο πλαίσιο αυτό και του νομού της Δράμας.»

Ο κ. Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, θύμισε τη σημασία που έχει για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και συνεπώς για τη Δράμα, η δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ότι το 82% των πόρων του Δ´ ΚΠΣ θα διοχετευθεί στην ελληνική περιφέρεια και υπογράμμισε:

«Πρώτο μέλημα όλων των τοπικών αρχών, είναι η σύνταξη μελετών. Τευχών Δημοπράτησης. Από την ώρα που θα πάρουμε προέγκριση κάποιου έργου μέχρι την οριστική απόφαση ένταξής του προς χρηματοδότηση, πρέπει να έχουμε τεύχη δημοπράτησης και αυτό το ξέρουν όλοι οι δήμαρχοι και όλοι οι φορείς. Αν δεν έχουμε τεύχη δημοπράτησης, δεν γίνεται εκταμίευση πόρων για κανένα μικρό ή μεγάλο έργο. Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα συνδράμει στη χρηματοδότηση μεγάλων μελετών. Είμαι αποφασισμένος, να μείνει έργο και στη Δράμα και σε όλους τους νομούς. Ξεκαθαρίζω, ότι το κύριο μέλημά μας, δεν είναι η χρηματοδότηση μικροσωματείων και πολιτιστικών συλλόγων χωρίς αντικείμενο, με μικροποσά, χωρίς να γίνεται έργο. Δεν ακολουθούμε τέτοια πολιτική.»

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας τόνισε ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία του Υπουργείου με τη Νομαρχία Δράμας με την οποία συμφωνήθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, αφ` ενός για τη χρηματοδότηση μελετών με ορίζοντα τετραετίας και αφ` ετέρου τη χρηματοδότηση έργων, ώστε τα χρήματα του ελληνικού λαού που διαχειρίζεται το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, να πιάσουν τόπο και στη Δράμα, όπως και σε κάθε νομό της Βόρειας Ελλάδας. Ζήτησε δε, την ιεράρχηση και ταξινόμηση των αιτημάτων των αρχών και των φορέων του νομού κατά Υπουργείο αρμοδιότητας, προκειμένου να καταστεί πιο εύκολη η προώθησή τους στα αντιστοίχως συναρμόδια Υπουργεία, ενώ διαβεβαίωσε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο η προώθηση του αιτήματος για τη δημιουργία ΑΕΙ και συγκεκριμένα Σχολής Θετικών Επιστημών στο νομό Δράμας.

Ο κ. Υπουργός, τόνισε το όραμά του, για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νόμο, με την εκτέλεση και των μεγάλων οδικών έργων όπως αυτό του άξονα Εξοχής- Δράμας – Αμφίπολης –Καβάλας και την αξιοποίηση του ορεινού όγκου και του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού Ορους, καθώς και για την ενίσχυση των υποδομών υποστήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.-

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ