ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ

1484398626
1484398626

Την Πρέσβειρα της Τσεχίας στην Αθήνα κ. Hana Mottlova υποδέχτηκε χθες στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ο Γ.Γ. του ΥΜΑΘ κ. Λουκάς Ανανίκας, δεδομένης της συμμετοχής του Υπουργού κ. Γιώργου Καλαντζή στην ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκαν οι μακραίωνοι παραδοσιακοί δεσμοί της Ελλάδας με την Τσεχία, που τα τελευταία χρόνια έχουν ενισχυθεί και εξετάστηκαν οι δυνατότητες πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών.

Η κ. Mottlova, τόνισε ότι η Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα η Χαλκιδική, είναι μεταξύ των αγαπημένων προορισμών των Τσέχων τουριστών και εξέφρασε την διάθεση της Τσεχίας για περαιτέρω ενίσχυση του ρεύματος αυτού.

Ο κ. Ανανίκας, διαβεβαίωσε την Πρέσβειρα της Τσεχίας ότι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες των επιχειρηματικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων της Βόρειας Ελλάδας και της Τσεχίας, για στενότερη και αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία.

Προηγούμενο άρθροΗ 5Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΧ-ΙΝΤ ΜΕ ΤΟ ΥΜΑΘ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΟ
Επόμενο άρθροΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ