ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ypes press002
ypes press002

Με ιδιαίτερα θετικό απολογισμό ολοκληρώθηκαν οι παράλληλες επαφές με παράγοντες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Βουλγαρίας, του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή και της ελλληνικής αντιπροσωπείας που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στην επίσημη περιοδεία του στις νεοενταχθείσες στην Ε.Ε. χώρες, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Μετά τις συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου της Σόφιας, τους ηγέτες βουλγαρικών κομμάτων και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της Βουλγαρίας και λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας για τη Ρουμανία, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι προοπτικές διεύρυνσης των ελληνοβουλγαρικών οικονομικών σχέσεων, είναι μεγάλες. Εναπόκειται σε εμάς να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την υπάρχουσα δυναμική, ώστε να έχουμε ισχυρό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία. Η περιοχή που μπορεί να αξιοποιήσει περισσότερο τις ευκαιρίες αυτές λόγω της άμεσης πρόσβασης, είναι η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.»

 

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ