ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ypes press002
ypes press002

Σε κλίμα ιδιαίτερα ευνοϊκό για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας συνεχίζονται οι συναντήσεις του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργου Καλαντζή, και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας, που βρίσκονται στη Βουλγαρία, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια στην επίσημη περιοδεία που πραγματοποιείται στις νεοενταχθείσες στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρες, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, καθώς και με τον Πατριάρχη Πάσης Βουλγαρίας, ενώ ακολούθησαν επίσημες συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας και με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης.

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα και για τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή, καθώς στις επαφές τους με οικονομικούς παράγοντες της Βουλγαρίας και με μέλη επιχειρηματικών συμβουλίων, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία των επαφών της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Βουλγαρία, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, δήλωσε τα εξής:

«Διαπιστώνεται σύμπτωση απόψεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας, σε πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και στο θέμα των Σκοπίων. Παράλληλα, προωθείται η ελληνοβουλγαρική συνεργασία σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, καθώς μπροστά μας ανοίγονται οι δρόμοι ανάπτυξης πολιτικών και οικονομικών σχεδιασμών στη Βαλκανική».

Αύριο, Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση των επαφών τους στη Σόφια, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, θα αναχωρήσουν για τη Ρουμανία.

Προηγούμενο άρθροΗ 5Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΧ-ΙΝΤ ΜΕ ΤΟ ΥΜΑΘ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΟ
Επόμενο άρθροΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ