ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.Γ. ΥΜΑ-Θ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

1484398684
1484398684
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 7 Δεκεμβρίου2006 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα, καθηγητή Λουκά Ανανίκα και του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Τσεχίας κ. Jiri Vackar, στο πλαίσιο του έργου ΕΧ-ΙΝΤ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERACT   της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III B το οποίο υλοποιεί το ΥΜΑ-Θ ως επικεφαλής εταίρος. Ο κ. Γενικός αφού τον καλωσόρισε εκ μέρους του Υπουργού Μακεδονίας –Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή, που βρισκόταν  λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, τόνισε τις πατροπαράδοτες φιλικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η Δημοκρατία της Τσεχίας αποτελεί το νεότερο μέλος του έργου του οποίου βασικός είναι η καταγραφή όλων των έργων της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας  INERREG μέχρι και σήμερα στις περιοχές ευθύνης των εταίρων, καθώς και προετοιμασία φορέων και δικαιούχων για τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας της νέας προγραμματικής περιόδου 2007–13.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από πλευράς Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, το αντικείμενο και ο τρόπος υλοποίησης του έργου και τέθηκαν θέματα διαχείρισης και καταγραφής των έργων. Ο Τσέχος εταίρος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην ενημέρωση των φορέων και δικαιούχων καθώς και  για τις δραστηριότητες που υλοποιούν σχετικά το ΥΜΑ-Θ και οι λοιποί Έλληνες εταίροι. –

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 9/12/2005