ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ 14η ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

1484398727
1484398727

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, στη σημερινή έναρξη της 14ης ετήσιας Συνόδου της Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Ο κ. Καλαντζής απηύθυνε κάλεσμα στην επιχειρηματική κοινότητα 45 χωρών, να αξιοποιήσει το ευνοϊκό θεσμικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργεί η Ελληνική Πολιτεία για επενδύσεις, αλλά και την εγγύτητα της χώρας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην Παρευξείνια Ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
 Ο  Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης επισήμανε τρεις παράγοντες, που ενισχύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια, τα οποία αναδεικνύονται, ως το πλέον κινητικό τμήμα της Ευρώπης:
1ον: H Eλλάδα με την ευρωπαϊκή εμπειρία της, αποτελεί οδηγό των γειτονικών της χωρών, στη διαδικασία ένταξής τους στην Eυρωπαϊκή Eνωση.
2ον: H Mακεδονία και η Θράκη, ως ενιαία γεωγραφική περιοχή της βορειοελλαδικής περιφέρειας, εδραιώνει ρόλο “γέφυρας” μεταξύ Aνατολής και Δύσης, στην Eνέργεια, στο Διεθνές Eμπόριο και στις Mεταφορές και σε άλλους τομείς.
3ον: Aναδεικνύοντας την Kαινοτομία ως επίκεντρο αναπτυξιακής προοπτικής η Eλλάδα, μεταβάλλεται σε πεδίο ευκαιριών για διορατικούς επενδυτές, μεταφέροντας τεχνογνωσία, πληροφόρηση και νέα αναπτυξιακά μοντέλα στην ευρύτερη περιοχή.

Καταλήγοντας ο κ. Καλαντζής υπογράμμισε:

«Σας καλώ να διαπιστώσετε, πως μοιραζόμαστε το όραμά σας, για μια ισχυρή ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, που αντιλαμβάνεται τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, όχι ως φόβητρο, που οδηγεί στην αδράνεια και στη στασιμότητα. Aλλά ως κίνητρο δράσης και παραγωγικότητας, που συμβάλει στην ευρωπαϊκή οικονομική και κοινωνική συνοχή.»

Χθες ο Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του προεδρείου της Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης, στο Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗ 14η ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ