Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

1484398715
1484398715
«Οι αθλητές και πρωταθλητές με Ειδικές Ανάγκες, αποτελούν λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση, αποτελούν λαμπρά παραδείγματα  προς μίμηση, για όλους όσους φοβούνται να θέσουν υψηλούς στόχους στη ζωή τους και προτιμούν να μένουν στην μετριότητα, θεωρώντας αυτονόητα, όσα ποτέ δεν τους έλειψαν. Παραδείγματα για όλους εκείνους που διστάζουν να είναι ενεργοί πολίτες, σε μια κοινωνία που μας έχει ανάγκη όλους για να πάει μπροστά.»

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε στο ΥΜΑ-Θ, για την απονομή τιμητικών διακρίσεων και τη δωρεά αθλητικού εξοπλισμού, σε διακεκριμένους αθλητές ΑμΕΑ του Υγρού Στίβου και στους προπονητές τους.

Απευθυνόμενος στους κολυμβητές και στους προπονητές και πριν απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις, ο  κ. Καλαντζής πρόσθεσε:

«Θέλουμε να ξέρουν όλοι, αλλά περισσότερο εσείς, οι αθλητές και οι προπονητές, ότι ο θαυμασμός μας για εσάς και το ενδιαφέρον μας για την στήριξη των προσπαθειών σας, δεν έχουν ευκαιριακό χαρακτήρα. Δεν γεννιούνται την επομένη των μεγάλων επιτυχιών σας, για να υποχωρήσουν λίγο αργότερα, μαζί με τα φώτα της επικαιρότητας. Η Ελληνική Πολιτεία βρίσκεται καθημερινά κοντά σας, αλλά και κοντά σε όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και με ειδικές ικανότητες. Κερδίζοντας τον χαμένο χρόνο. Προωθώντας τις πολιτικές και τις δράσεις που επιβάλλεται να εφαρμόζει μια πολιτισμένη κοινωνία, όταν θέλει όλα της τα μέλη ενεργά, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς.»

Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Παιδείας του ΥΜΑ-Θ σε σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμΕΑ, βραβεύθηκαν οι Παραολυμπιονίκες του 2004, κολυμβητές:

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (Χρυσό Μετάλλιο), Μαρία Καλπακίδου (Αργυρό Μετάλλιο), Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (Αργυρό Μετάλλιο), Αντώνης Κυμούνδρης (7ος Παραολυμπιονίκης), Φώτης Ζαφείρης (7ος Παραολυμπιονίκης), Στέλιος Τσάκωνας (9ος Παραολυμπιονίκης), καθώς και ο «βετεράνος», παραολυμπιονίκης της Σεούλ, Γιώργος Στεφανάτος.

Βραβεύθηκαν επίσης οι παρακάτω μαθητές, ήδη Πανελληνιονίκες που έπιασαν το όριο και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Πρωτάθλημα Νέων στο Sheffield  της Αγγλίας το 2007:

Νικόλαος Τσιότρας, Αντώνης Γέργος, Θεόδωρος Καραγκιοζίδης, Σωκράτης Πλιάκος και Χριστίνα Ταρατόρη.

Τιμήθηκαν δε και οι προπονητές των αθλητών, Γιώργος Μαθάς, Ιωάννης Μαχίλης, Ιωάννης Νεράτζης, Μαρία Μπαξεβάνη, Γρηγόρης Σπανούδης, Χαρά Μαργαρίτου, Σταλαχτή Ηλιοπούλου και Ισηγόνη Βαρσαμίδου.

Τους Επαίνους και τον αθλητικό εξοπλισμό, επέδωσαν στους αθλητές και στους προπονητές, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, ο Γ.Γ. του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκάς Ανανίκας, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΜΑ-Θ κ. Κωνσταντίνος Παρθενόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Φώτης Βουγιουκλής και η Διεύθυντρια Παιδείας του Υπουργείου κ. Αθηνά Χατζηνικολάου.

Μιλώντας εκ μέρους των κολυμβητών, ο αργυρός παραολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ευχαρίστησε το ΥΜΑ-Θ και τον Υπουργό κ. Γιώργο Καλαντζή, για το γεγονός ότι στηρίζει τους αθλητές και μάλιστα όχι μόνο με πλακέτες, αλλά και με υλική ενίσχυση πολύ χρήσιμη: «Θα πηγαίνω για προπόνηση και θα θυμάμαι ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιώ προέρχεται από τη σημερινή εκδήλωση», είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Οι επιτυχίες των αρτιμελών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένα μέσο εξωτερικής πολιτικής και προβολής μιας χώρας. Οι επιτυχίες των Αθλητών με Ειδικές Ανάγκες, δείχνουν το κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο της χώρας, διότι σημαίνουν, ότι υπάρχουν προσπελάσιμοι για τα ΑμΕΑ αθλητικοί χώροι, υποδομές, προσωπικό που υποστηρίζει την προσπάθεια, των αθλητών αυτών. Παραδόξως, ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη τις υποδομές που αναλογούν στις επιτυχίες των αθλητών της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.» Υποσχέθηκε δε εκ μέρους των αθλητών, μεγάλες προσπάθειες και επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμΕΑ που θα διεξαχθεί στη Ν.Αφρική σε έναν μήνα.

Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Κολύμβησης της Εθνικής Αθλητιμής Ομοσπονδίας ΑμΕΑ και προπονητής ο ίδιος, γνωστός από τον διάπλου της Θάλασσας της Μάγχης το 1998, κ. Γιώργος Μαθάς, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ελλάδα σήμερα, μπορεί να καμαρώνει νικητές σε παγκόσμιους αγώνες και Παραολυμπιάδες, σε κολύμβηση, στίβο και άλλα αθλήματα. Ο στόχος για αύξηση των αθλουμένων στους συλλόγους ΑμΕΑ, ώστε περισσότερα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν ευκαιρίες για άθληση, χρειάζεται μακροχρόνιο προγραμματισμό. Πάντως, τα πρώτα θετικά μηνύματα άρχισαν να διαφαίνονται, αφού μέσα από προγράμματα της Ομοσπονδίας και της Παραολυμπιακής Επιτροπής τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του αριθμού των κολυμβητών ΑμΕΑ φτάνει το 40%, ενώ το 20% είναι νέοι αθλητές, κάτω των 17 ετών.»

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Μήλιος, τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη Β.Ελλάδα και ανακοίνωσε, ότι σύντομα η Επιτροπή θα διαθέτει γραφεί στη Θεσσαλονίκη, ώστε από πιο κοντά, να μπορεί να στηρίζει, να προωθεί και να συντονίζει τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό στη Β.Ελλάδα. Θύμισε δε, ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Καλαντζή και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό, εξασφάλισε τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αρσης Βαρών σε Πάγκο, τον Ιούνιο του 2007 στην Καβάλα.

Ο Γ.Γ. της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμΕΑ κ. Γιώργος Φουντουλάκης, υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον του ΥΜΑ-Θ και προσωπικά του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή για την ενεργό υποστήριξη του αθλητισμού των ΑμΕΑ.-

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ