ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

1484398766
1484398766
Με τους εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιστημονικών φορέων της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε απόψε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής στο πλαίσιο της προετοιμασίας της σύσκεψης που θα έχουν οι φορείς της πόλης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στη διάρκεια της παρουσίας του στην πόλη για τα εγκαίνια της 71ης ΔΕΘ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο απερχόμενος πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος, ο νέος πρύτανης του ΑΠΘ κ. Αναστάσιος Μάνθος, ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ηλίας Κουσκουβέλης, οι πρόεδροι, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Νικολαϊδης, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Γαρούφας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κοσμάς Τολίδης, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Διονύσης Ευγενίδης. Συμμετείχε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκάς Ανανίκας.

Οι συμμετέχοντες, υπέβαλαν τα υπομνήματά τους, επισημαίνοντας τις κατά περίπτωση ανάγκες, που κρίνουν ότι πρέπει να εξεταστούν από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστούν, καθώς και τις σχετικές προτάσεις τους.

Εξέφρασαν όμως και την ικανοποίησή τους για το γεγονός, ότι στη χρονιά που πέρασε η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε αιτήματα που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών χωρίς τύχη. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκαν οι διαγωνισμοί που δρομολογήθηκαν για την μηχανογράφηση του Υποθηκοφυλακείου της Θεσσαλονίκης και την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου, το γεγονός ότι καλύφθηκαν οι κενές θέσεις δικαστών, η δια νόμου διευθέτηση παγίων αιτημάτων του ιατρικού κόσμου και των φαρμακοποιών με άμεσο αντίκτυπο στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από τους συγκεκριμένους κλάδους, η χρηματοδότηση για προμήθεια εξοπλισμού του ΑΠΘ που την τελευταία τριετία υπερέβη σε αξία κάθε αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα της τελευταίας 20ετίας, η δρομολόγηση της δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην  Περαία, κ.α.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, θα συναντηθεί αύριο στις 12¨00 το μεσημέρι, με τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων (ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και Ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών).-

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ