ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ Η 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

1484398756
1484398756
Μήνυμα αλτρουισμού και προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο έστειλαν σήμερα από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, οι νέοι που συμμετέχουν στην 4η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, που τους υποδέχθηκε –συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Λουκά Ανανίκα- και άναψε το βωμό με τη Φλόγα της Αγάπης.

Τη λαμπαδηδρομία οργανώνει όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης «Η Τερπνή», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ)

Υποδεχόμενος τους λαμπαδηδρόμους, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, τόνισε τα εξής:

«Σας καλωσορίζω στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και σας ευχαριστώ για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλετε, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αιμοδοσία. Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής, μία πράξη ύψιστης κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης.

Η αιμοδοσία έχει ως αποδέκτη τον  πάσχοντα άνθρωπο που έχει ανάγκη, δε σταματά μέσα στα εθνικά μας σύνορα, αλλά αφορά τη διεθνή κοινότητα όταν υπάρχει η τραγωδία του πολέμου, όταν  υπάρχουν αθώα παιδιά που τραυματίζονται. Η μεταλαμπάδευση  του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε ολόκληρη την Ελλάδα,  με τη φλόγα της αγάπης και της ανθρωπιάς, φωτίζει τις ψυχές μας και δυναμώνει την προσφορά ζωής. Είστε οι άνθρωποι που βοηθούν ανώνυμα και ουσιαστικά το συνάνθρωπό τους και ενισχύουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Πολιτείας για την καλύτερη αντιμετώπιση της έλλειψης αίματος.

Θέλω να σας μεταφέρω το ευχάριστο μήνυμα ότι στην προσπάθειά σας δεν είστε μόνοι. Είμαστε μαζί σας. Οι υπάλληλοι του ΥΜΑ Θ διοργανώνουν στις 6 Σεπτεμβρίου εθελοντική αιμοδοσία, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα που κτίζετε.

Εύχομαι από βάθους καρδιάς η φλόγα της αγάπης και της προσφοράς που ανάβουμε σήμερα στο βωμό να μείνει άσβεστη. Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας και ελπίζω όσο η ανάγκη για αίμα μικραίνει τόσο να μεγαλώνει η εθελοντική προσφορά.»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Δρούγγος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Καλαντζή, για όσα πράττει το ΥΜΑ-Θ προς την κατεύθυνση της διάδοσης του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα, η Ελλάδα σύντομα να είναι αυτάρκης σε φιάλες αίματος, χάρη στην αύξηση των Ελλήνων εθελοντών αιμοδοτών.

Όπως ανέφερε και ο κ. Υπουργός, στις 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ΥΜΑ-Θ εθελοντική αιμοδοσία των στελεχών του.-

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ “ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ”
Επόμενο άρθροΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ . ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ “ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ”