ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ypes press002
ypes press002

Συναντήσεις με Μητροπολίτη, Νομάρχη, Δημάρχους και Εκπροσώπους Τοπικών Φορέων. Στο επίκεντρο οι νέες αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Εγκαινίασε το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αγίας Τριάδος.

Στο νομό Καστοριάς μετέβη, το πρωί της Πέμπτης 10/5/06, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΜΑ-Θ, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους εκπροσώπους φορέων των 16 νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Καλαντζής συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ, το νομάρχη κ. Κωνσταντίνο Λιάντση, το δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπουλίδη, καθώς και με εκπροσώπους της ΤΕΔΚ στο νομό (δημάρχους, κοινοτάρχες).

Αντικείμενο των διαδοχικών συναντήσεων ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Καστοριάς, η δρομολόγηση δράσεων για την επίλυση τους, η εξέλιξη των έργων του Γ’ ΚΠΣ, αλλά και οι νέες αναπτυξιακές προοπτικές μέσα από το Δ´ΚΠΣ και από εθνικούς πόρους.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης επισήμανε ότι η ισχυρή Ελλάδα περνάει μέσα από την ισχυρή περιφέρεια τονίζοντας:

«Όπως γνωρίζεται απόφασή μου είναι να επισκέπτομαι τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας συνέχεια, γιατί πιστεύω ότι είναι καλό η εκάστοτε εξουσία να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να ακούει επιτόπου τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Χαίρομαι που συνομιλώ με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί, γνωρίζετε ότι και εγώ υπηρέτησα την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού. Συζήτησα με όλους θέματα  που άπτονται των αναπτυξιακών προοπτικών του νομού Καστοριάς. Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα, τις προτάσεις και τις εισηγήσεις των αρμοδίων.  Θα εργαστούμε μαζί προκειμένου να δώσουμε νέα αναπτυξιακή ώθηση στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην Καστοριά ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία σαφώς θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής της πόλης και του νομού δίνοντας νέα αναπτυξιακή δυναμική και μέσα από τα έργα του Γ´ΚΠΣ και μέσα από το Δ´ΚΠΣ που προετοιμάζουμε. Ένα είναι σίγουρο, ότι η Καστοριά και η ευρύτερη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας θα βγουν από το τέλμα και την απομόνωση.  Θέλουμε ο κάθετος άξονας της Εγνατίας να γίνει ο δρόμος που θα φέρει πλούτο στην περιοχή και όχι ο δρόμος φυγής των κατοίκων.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι το θέμα της ανεργίας  αναμφισβήτητα είναι αυξημένο στο νομό Καστοριάς. Όπως ξέρετε, σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ψηφίζουμε μία σημαντική τροπολογία η οποία ρυθμίζει την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων και καλύπτει και τους άνεργους της Καστοριάς. Και εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε δημόσια τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη. Είναι μια σημαντική τροπολογία η οποία θα λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας που έμειναν εκτός εργασίας για πολύ καιρό. Θα μπορέσουν έτσι να πάρουν μια ανάσα ζωής και να βρεθούν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν μέχρι τώρα. Βέβαια, το ευκταίο είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα σε οικογένειες να αποκτήσουν ξανά αξιοπρέπεια. Η ανεργία και τα προβλήματα που προκαλεί αφορούν όλους τους Έλληνες και τους Ορθόδοξους και τους Καθολικούς και τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους. Και αγωνιζόμαστε για να τα επιλύσουμε με κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και συνεννόηση».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νομό Καστοριάς, ο κ. Καλαντζής μετέβη το απόγευμα στους  Μανιάκους, έδρα του δήμου Αγίας Τριάδος, όπου εγκαινίασε το νέο δημαρχιακό μέγαρο και είχε συνάντηση με το δήμαρχο κ. Χρήστο Πανταζή και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης στο χαιρετισμό του, συγχαίροντας το δήμο Αγίας Τριάδος για την απόκτηση του νέου δημαρχιακού μεγάρου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Η κυβέρνηση  στηρίζει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προχωρά σε αναπτυξιακές αλλαγές αλλά και στην ψήφιση του νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα που θα εκσυγχρονίσει το θεσμό και θα λύσει πολλά χρονίζοντα προβλήματα. Στόχος  μας είναι η ορθολογική οργάνωση, λειτουργία και στελέχωση των υπηρεσιών, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η αύξηση της παραγωγικότητας, η αναβάθμιση και επιμόρφωση του προσωπικού και η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι φορείς του δημοσίου τομέα».

Ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης: «Σήμερα εγκαινιάζουμε το νέο Δημαρχείο, το οποίο φιλοδοξούμε ότι θα  προσφέρει σε όλους ποιοτικότερες  συνθήκες εργασίας και θα διευκολύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες σας. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος, στόχος ζωτική σημασίας. Θέλουμε ένα κράτος που να σέβεται τους πολίτες του. Θέλουμε το κράτος να γίνει υπηρέτης του πολίτη και όχι δυνάστης του. Θέλουμε μία υπεύθυνη δημόσια διοίκηση, που θα λειτουργεί για το συμφέρον και τη διευκόλυνση των πολιτών και όχι για την ταλαιπωρία του».

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2006
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ