Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί  Τρίτης 21/3/06, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, με τον οποίο είχε ωριαία συνεργασία.

Ο κ. Καλαντζής ενημερώθηκε από τον κ. Αγγελόπουλο για όλα τα θέματα που άπτονται των αναπτυξιακών προοπτικών της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν το όραμα και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της περιοχής, η πορεία υλοποίησης των έργων του ΠΕΠ από το Γ´ΚΠΣ, ο στρατηγικός σχεδιασμός για το Δ’ ΚΠΣ (σχεδιασμός της 4ης προγραμματικής περιόδου 2007 –2013) καθώς και η πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση στον Έβρο μετά από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Αμέσως μετά ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είναι πολύ ικανοποιητική και με αυτούς τους ρυθμούς πρέπει να συνεχίσουμε εντείνοντας τις προσπάθειές μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόβλημα με τις πλημμύρες που παρατηρούνται σε ετήσια βάση. Πρέπει να υπάρξει στενότερη συνεργασία και συντονισμός με τις όμορες χώρες και ιδιαίτερα με τη Βουλγαρία, προκειμένου να γίνεται καλύτερη διαχείριση των υδάτων. Τα χρήματα που δίνονται κάθε χρόνο για τον Έβρο είναι πάρα πολλά για αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις. Θα πρέπει επιτέλους μια φορά να διατεθούν για τα αναγκαία έργα που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα των πλημμύρων (σε συνεργασία των τριών χώρων) προκειμένου τα κονδύλια να πηγαίνουν για την ανάπτυξη του νομού Έβρου». 
 

Ο κ. Καλαντζής ολοκλήρωσε σήμερα τον πρώτο κύκλο των συναντήσέων του με τους γ.γ. των τριών περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας. Εφεξής, κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, στο ΥΜΑ-Θ, θα συγκαλείται το Ειδικό Συμβούλιο των Περιφερειών (με τη συμμετοχή των τριών γ.γ.)  υπό την προεδρία του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Β.Φ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ