ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ

ypes press002
ypes press002
Στα… θρανία κάθεται από σήμερα το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ημέρα της εφαρμογής του πρότυπου προγράμματος επιμόρφωσης, που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με το ΥΜΑ-Θ.

Η πανηγυρική έναρξη του προγράμματος έγινε το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2006, στο ΥΜΑ-Θ, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου, καθ. Λουκά Ανανίκα, του Γ.Γ. του ΕΚΔΔΑ Δρα Γιώργου Βούτσινου, του προϊσταμένου του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Δρα Χρήστου Ρουμπίδη, του γενικού διευθυντή του ΥΜΑ-Θ Δρα Κωνσταντίνου Παρθενόπουλου και των διευθυντών των υπηρεσιών.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, αναφερόμενος στην ανάγκη γνώσης και χρήσης των σύγχρονων μεθόδων δημόσιας διοίκησης, είπε: «Μέσα από την επιμόρφωση των στελεχών του Υπουργείου, αλλά και το νέο προσωπικό, το οποίο θα στελεχώσει τις διευθύνσεις που προκύπτουν από τη νέα οργανωτική δομή του ΥΜΑ-Θ, κάνουμε πράξη την κυβερνητική εξαγγελία για ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη. Είναι ένας στόχος που πρέπει να πετύχουμε».

Μιλώντας στη συνέχεια ο Γ.Γ. του ΥΜΑ-Θ, καθ. Λουκάς Ανανίκας, τόνισε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια, που πρέπει να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, όχι μόνο για τα ίδια τα στελέχη του Υπουργείου, αλλά κυρίως για τους πολίτες».

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που παίζει το ανθρώπινο δυναμικό στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης, αναφέρθηκε και ο Γ.Γ. του ΕΚΔΔΑ Δρ. Γ. Βούτσινος, ο οποίος τόνισε ότι: «Αυτό το πρόγραμμα έχει να κάνει με μια από τις βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες, που αφορά την αναδιάρθρωση και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης. Το ΥΜΑ-Θ είναι το πρώτο υπουργείο με καινούριο οργανισμό και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το κοινώς ζητούμενο είναι το πώς η δημόσια διοίκηση θα βελτιώνεται διαρκώς και, με αυτή την προτεραιότητα, υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα υπουργείο προχωρά στην επιμόρφωση του συνόλου των υπαλλήλων του και μάλιστα στον τόπο εργασίας τους, με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις αρμοδιότητές τους. 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗΣ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ