Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης το βράδυ της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2006 παρέστη στην τελετή εγκαινίων των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μέλαθρου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την βραδιά των εγκαινίων, καθώς όπως είπε: «Το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης είναι η “καρδιά” του αθλητισμού της Μακεδονίας μας. Είναι ο χώρος απ’ όπου, από το 1967 που κατασκευάστηκε, πέρασαν γενιές και γενιές της αθλούμενης ελληνικής νεολαίας και απ’ όπου αναδείχθηκαν μεγάλοι αθλητές, που χάρισαν μεγάλες εθνικές διακρίσεις».

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίηση σου για την ολοκλήρωση των εργασιών, οι οποίες τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «ο χώρος είναι εξοπλισμένος πλέον με τα πιο σύγχρονα συστήματα και όργανα άθλησης, θα συνεχίσει την ίδια πορεία της ιστορικής καταγραφής του ελληνικού αθλητισμού και για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι πλέον ένα υπερσύγχρονο κλειστό στάδιο Ολυμπιακών προδιαγραφών».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του είπε πως «ο αθλητισμός είναι μια από τις καλύτερες “επενδύσεις” και μια από τις πιο σταθερές αξίες που μπορούν να εξασφαλίσουν το μέλλον μιας χώρας».

*********************

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
 ΤΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ»

Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2006
19:00

Παναγιότατε Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμε,
Αξιότιμε υφυπουργέ Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό,
Αξιότιμοι λοιποί συνάδελφοι στη βουλή και στην κυβέρνηση,
Αγαπητοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,
Αγαπητέ πρόεδρε του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μέλαθρου Θεσσαλονίκης κ. Άγη Κυνηγόπουλε,
Αγαπητοί παράγοντες και αθλητές,
Εκλεκτοί παριστάμενοι,
Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τη Θεσσαλονίκη και για όλους εμάς, καθώς εγκαινιάζονται οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του γηπέδου – πολιτιστικού μνημείου της πόλης, του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μέλαθρου, γνωστού και ως Παλαί Ντε Σπορ.

Το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης είναι η «καρδιά» του αθλητισμού της Μακεδονίας μας. Είναι ο χώρος απ’ όπου, από το 1967 που κατασκευάστηκε, πέρασαν γενιές και γενιές της αθλούμενης ελληνικής νεολαίας και απ’ όπου αναδείχθηκαν μεγάλοι αθλητές, που χάρισαν μεγάλες εθνικές διακρίσεις.

Εκατοντάδες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τουρνουά, διεθνή μίτινγκ, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς επίσης και άλλες από τον χώρο του πολιτισμού, όπως το Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού και συναυλίες ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών φιλοξενήθηκαν σ’ αυτόν εδώ το χώρο. Σχεδόν όλοι οι Βορειοελλαδίτες και όχι μόνο πέρασαν από τις 5010 κερκίδες του!

Είναι ένα Μέλαθρο που κατέγραψε και κρατάει τις μεγάλες στιγμές του αθλητισμού και του πολιτισμού για 40 χρόνια στο υψηλότερο βάθρο της καρδιάς μας. Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, σε βαθμό που αποτελεί πλέον ιστορικό σύμβολό της.

Και σήμερα με τις εργασίες ανακαίνισης του Αλεξανδρείου Μελάθρου, που ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, είναι βέβαιο ότι αυτός ο χώρος, εξοπλισμένος πλέον με τα πιο σύγχρονα συστήματα και όργανα άθλησης, θα συνεχίσει την ίδια πορεία της ιστορικής καταγραφής του ελληνικού αθλητισμού και για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι πλέον ένα υπερσύγχρονο κλειστό στάδιο Ολυμπιακών προδιαγραφών.

Εύχομαι και οι επόμενες γενιές να ζήσουν τις ίδιες μεγάλες, δυνατές συγκινήσεις, όπως αυτές που είχαμε την χαρά και την ευκαιρία, να ζήσουμε εμείς, στις δεκαετίες που πέρασαν.

Συγχαρητήρια σ’ αυτούς που το υπηρέτησαν, αλλά και σ’ αυτούς που σήμερα, έχοντας γνώση της αποστολής τους, τιμούν τα σαραντάχρονα αυτής της συναρπαστικής πορείας. Συγχαρητήρια, επίσης, στους εθελοντές που συμμετέχουν σ’ αυτό το πολυθέαμα που μας προσφέρετε απόψε, σ’ αυτή τη μεγάλη εκδήλωση των εγκαινίων.

Όσο για το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στηρίζει και αυτό τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σας αυτές, οι οποίες συμβάλλουν ώστε η νέα γενιά να ασχολείται και να διαπρέπει στον αθλητισμό.

Άλλωστε, ο αθλητισμός είναι μια από τις καλύτερες «επενδύσεις» και μια από τις πιο σταθερές αξίες που μπορούν να εξασφαλίσουν το μέλλον μιας χώρας.

Καλορίζικες οι νέες εγκαταστάσεις!

Νίκος Τσιαρτσιώνης
Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ