Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ypes press002
ypes press002

Παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης,  το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου 2005, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου δημαρχιακού μεγάρου Γιαννιτσών Πέλλας, που τελέστηκαν παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Τσιαρτσιώνης συνεχάρη τον δήμαρχο και όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η δεύτερη πόλη του νομού Πέλλας, η πόλη των Γιαννιτσών, να αποκτήσει το δικό της ιδιόκτητο δημαρχιακό μέγαρο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Τα δημόσια κτίρια συνήθως αποτυπώνουν και εκφράζουν την εποχή στην οποία κατασκευάζονται. Σήμερα, με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εγκαινιάζουμε ένα όντως  επιβλητικό, λειτουργικό και πολυδύναμο δημοτικό μέγαρο, το οποίο θα αναδείξει την ιστορική διαδρομή της πόλης και θα συμβάλλει στην ευρωπαϊκή της προοπτική.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλη αυτή η άνετη υποδομή θα επαυξήσει την διάθεση των εργαζομένων για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και ταυτόχρονα θα προσφέρει την αίσθηση της ποιότητας και του εναρμονισμού με την ευρωπαϊκή μας ιδιότητα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσιαρτσιώνης, υπογράμμισε: «Είναι αυτονόητο ότι για το Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης, ενόψει μάλιστα των νέων διαρθρωτικών του αλλαγών, αυτό το γεγονός αποτελεί συμβολή στην αναμόρφωση των λειτουργιών και των δραστηριοτήτων των μικρών και των μεγάλων πόλεων της Μακεδονίας και της Θράκης» και ευχήθηκε οι τοπικοί άρχοντες, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να απολαμβάνουν την εργασία και τις συναλλαγές τους μέσα σε αυτό το φιλικό, σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο προς το γενικό όφελος της πόλης.   

******************

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ
 ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Α.Θ.Π.
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

«Παναγιώτατε,
Κύριε Δήμαρχε,
Εκλεκτοί παριστάμενοι,

Σήμερα η πόλη των Γιαννιτσών παραλαμβάνει τον δικό της οίκο και μαζί με τη μεγάλη χαρά όλων των κατοίκων και των αρχόντων προσθέτουμε κι εμείς τη δική μας.

Το Δημαρχείο είναι το συντονιστικό κέντρο  των δραστηριοτήτων και των προσπαθειών μιας τοπικής κοινωνίας. Είναι ο χώρος που εξυπηρετεί τα μέλη της για τις καθημερινές τους ανάγκες,  προβάλλει το ιστορικό πρόσωπο της περιοχής, χαράσσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες και αποφασίζει την κοινωνική αρωγή των ευπαθών πολιτών του.

Τα δημόσια κτίρια συνήθως αποτυπώνουν και εκφράζουν την εποχή στην οποία κατασκευάζονται.

Σήμερα, με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Βαρθολομαίου, εγκαινιάζουμε ένα όντως  επιβλητικό, λειτουργικό και πολυδύναμο δημοτικό μέγαρο, το οποίο θα αναδείξει την ιστορική διαδρομή της πόλης και θα συμβάλλει στην ευρωπαϊκή της προοπτική.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλη αυτή η άνετη υποδομή θα επαυξήσει την διάθεση των εργαζομένων για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και ταυτόχρονα θα προσφέρει την αίσθηση της ποιότητας και του εναρμονισμού με την ευρωπαϊκή μας ιδιότητα.

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους, στο δημοτικό συμβούλιο και σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η δεύτερη πόλη του Ν. Πέλλας, η πόλη των Γιαννιτσών της Μακεδονικής δυναστείας και του Μακεδονικού Αγώνα, να αποκτήσει επιτέλους τη δική της ιδιόκτητη κατοικία.

Είναι αυτονόητο ότι για το Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης, ενόψει μάλιστα των νέων διαρθρωτικών του αλλαγών, αυτό το γεγονός αποτελεί συμβολή στην αναμόρφωση των λειτουργιών και των δραστηριοτήτων των μικρών και των μεγάλων πόλεων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Κύριε Δήμαρχε,

Εύχομαι μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους, εσείς, οι τοπικοί άρχοντες, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να απολαμβάνετε την εργασία και τις συναλλαγές σας μέσα σε αυτό το φιλικό, σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο προς το γενικό όφελος της πόλης.   

Καλορίζικο το σπίτι του Δήμου Γιαννιτσών!».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 14/09/05
Επόμενο άρθροO ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ Α.Θ.Π. ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ