Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΑΜΠΟΥΣΗ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το βράδυ της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, εγκαινίασε την Έκθεση Φωτογραφίας του Μανώλη Μπαμπούση στην Art Gallery «Ζήνα Αθανασιάδου».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, μιλώντας για τα έργα του κ. Μπαμπούση αλλά και για την προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα, τόνισε ότι «Ο Μανώλης Μπαμπούσης, πρωτοπόρος για τα ελληνικά δεδομένα στον αναπροσδιορισμό του φωτογραφικού έργου, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες εκπροσώπους στον τομέα της σύγχρονης φωτογραφίας. Χρησιμοποιεί συνειδητά τη φωτογραφία ως καλλιτεχνική πρακτική και θέση και πολύ ορθά τον χαρακτήρισε “εικαστικό φωτογράφο” ο ιστορικός τέχνης κ. Ντένης Ζαχαρόπουλος. Είναι γεγονός πως, μέσα από τα έργα του, κατάφερε να δώσει στη φωτογραφία -πέρα από το ρόλο της ως ντοκουμέντο και πληροφοριακό υλικό- αυτή την άλλη διάσταση, την καλλιτεχνική, που κάνει τη φωτογραφία αυτούσιο εικαστικό έργο».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης τόνισε, επίσης, ότι «ο καλλιτέχνης μέσα από τη δουλειά του κατοχύρωσε τη νέα διάσταση της φωτογραφίας στο χώρο των εικαστικών τεχνών και συνέβαλε στη θεμελίωσή της ως αμιγώς καλλιτεχνική εικαστική πράξη και πρακτική. Κατάφερε να τη μετατρέψει σε αντικείμενο Τέχνης, το οποίο εκτίθεται στο κοινό με σκοπό να σαγηνέψει, να κινητοποιήσει, να γοητεύσει, να “ξυπνήσει”, να δημιουργήσει διάλογο!».

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ – ΒΙΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟ ΑΪΤΣΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
Επόμενο άρθροΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΣΣ