ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ 20 ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΝΟΣΟ “ΕΛΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥΛΗ”

ypes press002
ypes press002

Τον Ιούλιο εγκαινιάζεται στην Αφρική το ορφανοτροφείο με το τιμητικό όνομα: “Ελλάς – Θεσσαλονίκη”

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης ανταποκρίθηκε με ευχαρίστηση στην παράκληση της γενικής προξένου της Ακτής Ελεφαντοστού και πρέσβειρας της UNAIDS κ. Μέρως Κεσεσίογλου, για την κάλυψη μέρους των αναγκών περίθαλψης των παιδιών, που πάσχουν από την επάρατη νόσο «Έλκος του Μπουρουλή»,  η οποία απονεκρώνει το νευρικό και μυϊκό σύστημα.

Σε συγκινητικό κλίμα έγινε, το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2005, η παράδοση των αναπηρικών καροτσιών, που προμηθεύτηκε το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης εξήρε το εθελοντικό ανθρωπιστικό έργο της κ. Κεσεσίογλου επισημαίνοντας: «Οι δικές σας ενέργειες παρακίνησαν κι εμάς, να συνταχθούμε με τις δικές σας προσπάθειες, ώστε να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των παιδιών και να διευκολύνουμε, όσο το δυνατόν, τη διαβίωσή τους. Θεωρώ ότι με αυτό που κάνουμε εμείς, αυτή την ώρα, με αυτή μας την πράξη, παίρνουμε περισσότερα απ’ όσα δίνουμε, παίρνουμε σε ψυχική δύναμη.

Σίγουρα, δε λύνουμε το πρόβλημα. Ωστόσο, ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν και άλλοι μιμητές, που θα συνεισφέρουν σε αυτή την ανθρωπιστική προσπάθεια. Άλλωστε, δε ζητάμε πολλά από λίγους, αλλά λίγα από πολλούς, προκειμένου αυτά να γίνουν πολλά περισσότερα για όλα τα παιδιά της Αφρικής.

Ο ελληνικός λαός, όσες φορές του ζητήθηκε, έχει αποδείξει παγκοσμίως ότι διακρίνεται για τον ανθρωπισμό του, τις ευαισθησίες του, τη συμπαράσταση και την έμπρακτη συνδρομή του, σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται και υποφέρουν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης.
  
Από την πλευρά της, η γενική πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού κ. Κεσεσίογλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, γιατί, για άλλη μια φορά, η Θεσσαλονίκη έκανε να ηχήσουν οι σάλπιγγες της ανθρωπιάς και της ελπίδας στη μακρινή Αφρική.

Είναι σπάνιο να βρίσκονται τέτοιοι άνθρωποι, όπως ο κ. υπουργός μας, οι οποίοι φωτίζουν, με το ταπεινό τους παράδειγμα, τη σκιερή πλευρά της κοινωνίας, που είναι η μιζέρια, η φτώχεια και οι αρρώστιες. Εκ μέρους των λαών της Αφρικής και κυρίων των παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με την επωνυμία “Ελλάς” σας ευχαριστώ θερμά.

Μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να εγκαινιαστεί στην Ακτή Ελεφαντοστού το ορφανοτροφείο “Ελλάς – Θεσσαλονίκη” προς τιμή της Θεσσαλονίκης για όλα αυτά που έχει κάνει».

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “EX-INT” ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ ΔΡΟΣΙΖΕΙ… ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ!”