ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Στη Ροδόπη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 5 Απριλίου 2005), στη Ροδόπη, η εκδήλωση που χρηματοδότησε το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Το Υπουργείο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής – Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας κ. Κώστας Παρθενόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και μετέφερε μήνυμα του Υπουργού, κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση είχε η Μονάδα Κινητών Βιβλιοθηκών της Διεύθυνσης Κοινωνικής – Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας του ΥΜΑ-Θ.

Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την έκθεση παιδικού βιβλίου, την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης από τους μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής, αλλά και την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του δημοτικού σχολείου Σαπών, με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα.

Παράλληλα, η εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ροδόπης και τον Δήμο Κομοτηνής, περιελάμβανε και ομιλία της συγγραφέως Φρόσως Χατόγλου.

Στους συμμετέχοντες μικρούς μαθητές δόθηκαν ως αναμνηστικά δώρα βιβλία, που έχει εκδώσει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα του Νομού Ροδόπης. 

Προηγούμενο άρθροΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ “ΑΛΦΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ”
Επόμενο άρθροΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ENSI”