Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ypes press002
ypes press002

Εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση σε Νέα Υόρκη και Ατλάντικ Σίτυ

Ολοκλήρωσε, την Δευτέρα 18 Απριλίου, τη δεκαήμερη παραμονή του στις ΗΠΑ ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας  που έγιναν στη Νέα Υόρκη για την Εθνική Επέτειο του 1821, στην κηδεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Βορείου & Νοτίου Αμερικής Ιακώβου και στα εγκαίνια της ελληνοαμερικανικής διεθνούς εκθέσεως «ΕΡΜΗΣ», στο Ατλάντικ Σίτυ.

Στη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη στις 8 Απριλίου, συμμετείχε σε σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που διοργάνωσαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων. Στις 10 Απριλίου, ο κ. Τσιαρτσιώνης παρέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του  Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ομογένειας, της αμερικανικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Νέας Υόρκης.

Αμέσως μετά οι τελετάρχες της παρέλασης, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο και τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, επευφημούμενοι από τους χιλιάδες ομογενείς που είχαν συγκεντρωθεί, παρήλασαν, πρώτοι, στην 5η Λεωφόρο, μέχρι την εξέδρα των επισήμων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της διοργάνωσης.  Ο υπουργός  παρακολούθησε τη μεγαλειώδη και εντυπωσιακή, πεντάωρης διάρκειας παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων των ελληνικών συλλόγων και σωματείων.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο κ. Τσιαρτσιώνης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ομογένειας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για όλα τα  τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνισμό και τους ομογενείς της Αμερικής, αλλά και να ανταλλάξει απόψεις για τα εθνικά μας θέματα.

Την επομένη της παρέλασης, ο κ. Τσιαρτσιώνης έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο της Νέας Υόρκης. Η ημέρα της συνάντησης συνέπεσε με τη θλιβερή είδηση της εκδημίας του Αρχιεπισκόπου πρώην Βορείου & Νοτίου Αμερικής Ιακώβου. Ο κ. Τσιαρτσιώνης υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητήριων και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης στο Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Δημήτριο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για το έργο που επιτελεί η Ορθόδοξος Εκκλησία στην Αμερική.

Στις 14 Απριλίου, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στην κηδεία του Μακαριστού Ιακώβου. Αμέσως μετά την Εξόδιο Ακολουθία, η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, παρουσία πλήθους ομογενών, ο κ. Τσιαρτσιώνης εκφώνησε επικήδειο λόγο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο υπουργός είχε επαφές με τον ελληνοαμερικανό γερουσιαστή κ. Πολ Σαρμπάνη, με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Μάικλ Σωτήρχο, με το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Μάικλ Μπλούμπεργκ, με τον πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Άντριου Άθενς, με τους τελετάρχες της παρέλασης, καθώς και με τους εκπροσώπους και τα προεδρεία των Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης επισκέφθηκε επίσης  τις εγκαταστάσεις της ομογενειακής  εφημερίδας «ΕΘΝΙΚΌΣ ΚΗΡΥΞ», της παλαιότερης ελληνόφωνης εφημερίδας, η οποία συμπλήρωσε φέτος 90 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Συζήτησε με τον εκδότη και διευθυντή κ. Διαμαντάρη, συνομίλησε με τους δημοσιογράφους και το προσωπικό και ξεναγήθηκε στους χώρους της εφημερίδας.

Στο Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης ο κ. Τσιαρτσιώνης είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ, στους οποίους παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Στις 16 Απριλίου, ο κ. Τσιαρτσιώνης μετέβη στο Ατλάντικ Σίτυ όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της 14ης Ελληνοαμαρικανικής  Διεθνούς Εκθέσεως «ΕΡΜΗΣ».  Η  Έκθεση  έχει ως στόχο την προώθηση και ανάπτυξη των επενδυτικών και επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Κύπρο και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Φιλαδέλφειας και τον Ομογενειακό Εκθεσιακό Οργανισμό.  Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το μοναδικό επιχειρηματικό Φόρουμ στις ΗΠΑ το οποίο μαζί με την εφημερίδα “Hellenic American News” προωθεί τις ελληνοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις από το 1992.
 
Ο κ. Τσιαρτσιώνης περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο κ. Παύλο Κοτρότσιο και συνομίλησε με έλληνες, ελληνοαμερικανούς και αμερικανούς επιχειρηματίες. Αμέσως μετά, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Ελληνοαμερικανικό Επιχειρηματικό Συμπόσιο το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της «Hermes Expo International», με θέμα: «Προοπτικές Ανάπτυξης Ελληνοαμερικανικής Διπλωματικής Οικονομίας στη Μετα-ολυμπιακή Εποχή».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ “HERMES EXPO INTERNATIONAL” ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΙΤΥ ΤΩΝ ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΕΣ