Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ypes press002
ypes press002

Τιμή και δόξα σε αυτούς που έδειξαν το δρόμο της Εθνικής Ανεξαρτησίας με ενότητα και ομοψυχία

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης παρέστη στην επίσημη Δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου. Αμέσως μετά, κατάθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια παρακολούθησε  την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οποία πήραν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστές, μαθητές, πρόσκοποι, ανάπηροι πολέμου, Ερυθροσταυρίτισσες, Μακεδονομάχοι και στρατιωτικά τμήματα.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής εξαιρετικής παρέλασης: στα νιάτα, τη μαθητιώσα νεολαία, τους πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και τα στρατευμένα παιδιά της πατρίδας μας. Εύχομαι να πορευόμαστε εν ειρήνη και ευημερία για να αναπτύσσεται συνεχώς  ο Πλούτος και η Παιδεία, το πολιτιστικό φυτώριο της πατρίδας μας.   Τιμούμε τη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και της Ανάστασης του Έθνους. Τιμή και Δόξα στη μνήμη αυτών που έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν για την πατρίδα: τη ζωή τους. Τιμή και Δόξα σε αυτούς που με το παράδειγμά τους δείχνουν το δρόμο, και σε εμάς και στους νεότερους, το δρόμο του ελληνισμού, το δρόμο των αρχών και αξιών, το δρόμο της ανθρωπιάς, της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της δικαιοσύνης. Τιμή και δόξα σε αυτούς που έδειξαν το δρόμο για την εθνική ανεξαρτησία, με ενότητα και ομοψυχία. Είναι το τρανό παράδειγμα για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων του ελληνισμού».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 90Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ