ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ

ypes press002
ypes press002
Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 εορτάσθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2005, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με την παρουσία του Υπουργού κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, των διευθυντών και των υπαλλήλων του Υπουργείου και των στεγαζομένων στο Διοικητήριο υπηρεσιών.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΥΜΑ-Θ κ. Κωνσταντίνος Παρθενόπουλος.

Μιλώντας προηγουμένως ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, μεταξύ άλλων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι το λαμπρό παράδειγμα της ενότητας των Ελλήνων, που οδήγησε στην εθνική ανεξαρτησία. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε διεθνώς οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και δυνατοί για την ευημερία και την προκοπή όλων. Για την ελευθερία, για τη δημοκρατία και για την αναβάθμιση και ισχυροποίηση των κοινωνικών μας θεσμών.

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα διαδραματίσει το δικό του σημαντικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, σε μια εποχή κατά την οποία οι γείτονές μας επενδύουν στην ευρωπαϊκή τους προοπτική. Σε αυτά που έρχονται, εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να επωφεληθούμε τα μέγιστα και να συμβάλλουμε, όχι μόνο στην προκοπή των Ελλήνων, αλλά και των λαών της ευρύτερης περιοχής με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη και την αλληλοκατανόηση».

Στη συνέχεια, στην ομιλία του ο κ. Παρθενόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε μια ιστορική φυσιογνωμία του ελληνικού Έθνους, στον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και έκανε εκτενή αναφορά στην πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός οργανωμένου κράτους και μιας κεντρικής εξουσίας. Μίλησε ακόμα, για τα προβλήματα και τις οργανωτικές προσπάθειες, που καταβλήθηκαν, για τη δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους, του νεογέννητου εκείνου συστήματος, το οποίο με το χρόνο και τις πολλαπλές δοκιμασίες ενηλικιώθηκε και έφτασε να είναι σήμερα ένα αξιόλογο κράτος με σταθερό πολίτευμα, ευυπόληπτο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 25 κρατών – μελών.

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ