Ο Γ.Γ. TΟΥ ΥΜΑ-Θ, ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ, ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Διαγωνισμός Έκθεσης για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού

Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2005

«Τι σημαίνει να είναι κάποιος πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης;». Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν χιλιάδες μαθητές των Γυμνασίων της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίοι πήραν μέρος στον «Διαγωνισμό Έκθεσης» που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού (Ε.Κ.Ε.Π.Π.), που εποπτεύεται από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Την απονομή των βραβείων στους τρεις μαθητές, των οποίων οι εκθέσεις επιλέχθηκαν, αλλά και των επαίνων στα υπόλοιπα παιδιά, έκανε την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑ-Θ και πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.Π.Π., καθηγητής Λουκάς Ανανίκας.

Αναλυτικότερα, το θέμα της έκθεσης ήταν «Τι σημαίνει να είναι κάποιος πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1981. Πώς επηρεάζει αυτό την καθημερινή σας ζωή; Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και γενικότερα;».

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι ευρωβουλευτές Νικόλαος Βακάλης και Ευαγγελία Τζαμπάζη, ο πρόεδρος του ΙΜΧΑ και μέλος του δ.σ. του Ε.Κ.Ε.Π.Π., Βασίλειος Κόντης, η υπεύθυνη πληροφόρησης και τεκμηρίωσης της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολυμπία Παπαγιαννακοπούλου, ο γενικός διευθυντής του Ε.Κ.Ε.Π.Π., Γιώργος Σακκουλίδης, ο αναπληρωτής διευθυντής του CEDEFOP, Σταύρος Σταύρου και ο επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ιωάννης Τζιώνας.

Το πρώτο βραβείο, που αντιστοιχούσε σε χρηματικό έπαθλο 400 ευρώ, απονεμήθηκε στην Ευτυχία Βρύση, μαθήτρια Γ’ τάξης γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Το δεύτερο βραβείο, που αντιστοιχούσε σε χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ, απονεμήθηκε στον Γεώργιο Δουγανιώτη, μαθητή της Β’ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και το τρίτο βραβείο, που αντιστοιχούσε σε χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ, απονεμήθηκε στην Ευανθία Κωνσταντινίδου, μαθήτρια της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Παράλληλα, απονεμήθηκαν 14 έπαινοι σε ισάριθμα παιδιά, στα οποία διανεμήθηκαν βιβλία.

Ο κ. Ανανίκας απηύθυνε συγχαρητήρια όχι μόνο στους μικρούς συγγραφείς που βραβεύτηκαν, αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό και επισήμανε την ανάγκη της με κάθε τρόπο ενημέρωσης των μαθητών για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το πώς οι αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της επηρεάζουν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογηθεί 24σέλιδη έκδοση που θα περιλαμβάνει περίπου δέκα από τις βραβευμένες εκθέσεις και θα διανεμηθεί στα σχολεία.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Γ.Γ. ΥΜΑ-Θ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 21/2/2005