ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΓΙΣ”

ypes press002
ypes press002

Για τη συνεργασία των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας γυναικών.

Πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΑΓΙΣ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέβαλε το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.).

Το πρόγραμμα έχει στόχο τη συνεργασία των αστυνομικών και δικαστικών αρχών σε θέματα όπως η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας γυναικών και του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην πρόταση συμμετέχουν, επίσης, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, φορείς που αντιπροσωπεύουν τις δικαστικές αρχές της χώρας, καθώς και διεθνείς μη – κυβερνητικές οργανώσεις από τη Σουηδία, την Ουκρανία και την Πολωνία, που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος.

Στο πλαίσιο της πρότασης, προγραμματίζεται η ανάπτυξη ποικίλων δράσεων και η οργάνωση συνεδρίων σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Κοζάνη, το Κίεβο και η Βαρσοβία, με σκοπό να βρεθούν κοινές κατευθυντήριες δράσεις, για την πάταξη του φαινομένου.

Προηγούμενο άρθροO ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 27/1/2005 & 28/1/2005