ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ypes press002
ypes press002

Συνοδευόμενος από το διευθυντή του γραφείου ΥΜΑ-Θ κ. Δημήτρη Μαρμαρά

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Λεωνίδας Ευαγγελίδης πραγματοποίησε περιοδεία στο Νομό Κοζάνης, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2004, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, διευθυντή γραφείου υπουργού,  κ. Δημήτρη Μαρμαρά. Έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας..

Κατά την επίσκεψη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας και στη σύσκεψη που ακολούθησε, ετέθη το θέμα του νέου κτιρίου της Αστυνομίας Κοζάνης. Από πλευράς ΥΜΑΘ, επισημάνθηκε ότι είχε ζητηθεί, με επιστολή του υπουργού κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, η διενέργεια σύσκεψης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με αντικείμενο τη διευθέτηση του ύψους του προϋπολογισμού, του υπό ανέγερση κτιρίου της Αστυνομίας, ώστε να καταστεί εφικτή η κατασκευή του. Ο γ.γ. του ΥΠΔΤ δήλωσε πως θα εξετάσει άμεσα το ζήτημα.

Κατά την επίσκεψη στην Περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κοζάνη, στο αίτημα που διατυπώθηκε για την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από κατηγορία «Γ» σε κατηγορία «Α», ο κ. Ευαγγελίδης  δήλωσε πως παρόμοιο αίτημα έχει υποβληθεί, ήδη,  με επιστολή και από το ΥΜΑ-Θ. Η υλοποίηση του αιτήματος θα έχει ως συνέπεια την αύξηση του προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας και τη δημιουργία Υπηρεσίας ΕΜΑΚ.

Τα δύο ισχυρά επιχειρήματα που ετέθησαν από πλευράς ΥΜΑ-Θ, είναι: α) η ύπαρξη των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ σε όλη την έκταση του λεκανοπεδίου του νομού Κοζάνης προϋποθέτει επαύξηση των μέτρων ασφαλείας  και β) η έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου Πολύμυλου – Βέροιας απαιτεί, λόγω σηράγγων, αυξημένη ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο κ. Ευαγγελίδης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 6-7/11/2004
Επόμενο άρθροΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΡΟ 2008