Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ypes press002
ypes press002

Για την αναβάθμιση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας

Με στόχο να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η αναβάθμιση των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων της χώρας μας με τη Βουλγαρία, την περασμένη Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2004, υπό την προεδρία των υπουργών Εξωτερικών κ. Πέτρου Μολυβιάτη, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη και Μακεδονίας- Θράκης κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η σύσκεψη αυτή είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, αφού θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα Ελληνο – Βουλγαρική Υπουργική Συνάντηση στον Προμαχώνα.

Στη συζήτηση, εκτός από τους τρεις υπουργούς, συμμετείχαν οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζας και Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γεώργιος Τρυφωνίδης, ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο νομάρχης Δράμας κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, ο πρόεδρος του Ο.Σ.Ε. κ. Νικόλαος Μπαλτάς και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Γιαννακός, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» καθηγητής Απόστολος Γούλας, καθώς και εκπρόσωποι των εταιριών «ΛΑΤΟ ΓΑΛΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε.» και «Αθηναϊκή Τεχνική Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, επί τάπητος τέθηκαν πέντε σημαντικά ζητήματα, όπως: Η κυκλοφορία τρένου υψηλών ανέσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σόφιας, η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής υποδομής του άξονα Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας – Σόφια, η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας – Σόφια, οι παρεμβάσεις στους συνοριακούς σταθμούς Προμαχώνα/Kulata για τη μείωση των καθυστερήσεων και το άνοιγμα της οδικής σύνδεσης Δράμα – Εξοχή – Goce Delchev.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ”
Επόμενο άρθροΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ