ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Γιορτή μνήμης και τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου διοργανώθηκε σήμερα, στο χώρο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα, καθηγητή Λουκά Ανανίκα, του διευθυντή του γραφείου του Υπουργού, κ. Δημήτρη Μαρμαρά, του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνου Παρθενόπουλου, υπαλλήλων και των στεγαζομένων στο Διοικητήριο υπηρεσιών. 

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Ανανίκας επισήμανε τη σημασία και τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων του αγώνα του Πολυτεχνείου. «Ένα από τα πολλά μηνύματα που θα πρέπει σήμερα να κρατήσουμε από την επέτειο του Πολυτεχνείου, είναι σίγουρα αυτό της συλλογικής δράσης των πολιτών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του κοινωνικού συνόλου, είναι αυτό της συμμετοχής του πολίτη στις δράσεις για τα κοινά», τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ανανίκας και κάλεσε στο βήμα τον Διευθυντή Βαλκανικής – Παρευξείνιας Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ισαάκ Πιστοφίδη, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Ο κ. Πιστοφίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στο βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 1973 και επισήμανε τον ενωτικό χαρακτήρα του αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «Τρία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το μεγαλείο της εξέγερσης», υπογράμμισε ο κ. Πιστοφίδης: «ο αυθορμητισμός όσων πήραν μέρος στην εξέγερση, η ανιδιοτέλειά τους, που πολλές φορές ξεπέρασε τα όρια της αυταπάρνησης και ο αγώνας για τη δημοκρατία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Το Πολυτεχνείο ως ιστορική μνήμη και ως διαχρονικό μήνυμα», ανέφερε ο κ. Πιστοφίδης, «συμβολίζει την εθνική ενότητα κάτω από τη σημαία της Δημοκρατίας, χωρίς προσδιοριστικά επίθετα. Έτσι, λοιπόν, παραμένει πάντα επίκαιρο και μεγαλειώδες, γιατί είναι το πνεύμα της ασυμβίβαστης πάλης για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο».

Προηγούμενο άρθροΟ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Επόμενο άρθροΟ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ