Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

ypes press002
ypes press002

Διήμερο Σεμινάριο του ΕΚΕΠΠ σε στελέχη των ρουμανικών αρχών

Επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποιεί σήμερα (Δευτέρα 15-11-2004) ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, καθηγητής Λουκάς Ανανίκας. Σκοπός της επίσκεψης είναι να χαιρετίσει – ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού (ΕΚΕΠΠ), το οποίο εποπτεύεται από το ΥΜΑΘ – την έναρξη του διήμερου σεμιναρίου κατάρτισης που διοργανώνει το ΕΚΕΠΠ σε στελέχη της ρουμανικής δημόσιας διοίκησης.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ο κ. Ανανίκας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Ρουμανίας, κ. Alexandru Farcas, ο οποίος ήταν ένας εκ των εισηγητών του σεμιναρίου.

Στόχος του σεμιναρίου, το οποίο παρακολουθούν περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι υπουργείων και δημοσίων αρχών της Ρουμανίας, είναι η μεταφορά της τεχνογνωσίας και εμπειρίας της Ελλάδας για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και η δυνατότητα διερεύνησης τρόπων διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα έχει εικοσαετή και πλέον εμπειρία συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Ανανίκας και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε πως θα μοιραστούμε μαζί σας τη συσσωρευμένη ευρωπαϊκή μας γνώση και τα παραδείγματα καλής πρακτικής που έχουμε αποκομίσει από τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΠ αναφέρθηκε, άλλωστε, και στην προσπάθεια του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης να θέσει τα θεμέλια για μια ουσιαστική διαπεριφερειακή συνεργασία. «Η χώρα μας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της επόμενης διεύρυνσης που θα συμπεριλάβει τις γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, έχει υποβάλει, μέσω του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, πρόταση υλοποίησης έργου στη Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου θα λάβουν χώρα ενημερωτικές ημερίδες σε δύο επίπεδα: Για τις νομικές συνέπειες της διεύρυνσης στον χώρο της Βόρειας Ελλάδας θα ενημερωθούν από αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στελέχη των δήμων, ενώ, σε οικονομικό επίπεδο, τα Επιμελητήρια θα λάβουν την απαραίτητη γνώση για τις ευκαιρίες που δίνει η ενιαία αγορά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανανίκας. 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ”
Επόμενο άρθροΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ