ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑ– Θ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ κ.κ. ΠΑΥΛΟ

ypes press002
ypes press002

Συζήτησαν για την αποκατάσταση του Επισκοπείου Κοζάνης

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου 2004, δέχθηκε επίσκεψη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Σεβασμιότατος κ.κ. Παύλος, μεταξύ άλλων, παρουσίασε στον υπουργό τις σκέψεις του για την αποκατάσταση του Επισκοπείου Κοζάνης, το οποίο χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα και αποτελεί ιστορικό μνημείο.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης επισήμανε πως «ο κ. Τσιαρτσιώνης, όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και τώρα επιδεικνύει ενδιαφέρον για το εν λόγω θέμα, όχι μόνο γιατί είναι από την Κοζάνη, αλλά γιατί είναι άνθρωπος πιστός, άνθρωπος της εκκλησίας, με αρχές, αξίες και ιδανικά».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, από την πλευρά του, ευχαριστώντας τον Σεβασμιότατο κ.κ. Παύλο για τις ευχές και την επίσκεψή του, τον διαβεβαίωσε πως το υπουργείο θα «αγκαλιάσει» την πρωτοβουλία, για τη διάσωση της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός: «Υποδεχτήκαμε με πολύ χαρά αυτή την πρόταση. Την υιοθετούμε πλήρως και εντασσόμαστε κι εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις στις πρωτοβουλίες του Σεβασμιότατου, οι οποίες ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποφέρουν καρπούς. Το ιστορικό αυτό κτίριο πρέπει να αποκατασταθεί με σεβασμό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης για την υψηλή, πραγματικά, στόχευση που έβαλε, σε ό,τι αφορά την ιστορική κληρονομιά της πατρίδας μας και ιδιαίτερα της Κοζάνης, γιατί από αυτό εδώ το κτίριο έχει περάσει ολόκληρη η ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, σε πολύ δύσκολα χρόνια. Αξίζει τη φροντίδα των απανταχού Κοζανιτών και των υπόλοιπων Δυτικομακεδόνων και όχι μόνο, καθώς επίσης και τη στήριξη του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ως αρμοδίου για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς στο χώρο ευθύνης του».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 13-14/10/2004
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΦΟΥ – ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ