ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Ομιλία με θέμα: «Το δίδαγμα του έπους του ´40»

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με την παρουσία των διευθυντών και υπαλλήλων του υπουργείου και των στεγαζόμενων στο Διοικητήριο υπηρεσιών.

Τον πανηγυρικό, με θέμα «Το δίδαγμα του έπους του ‘40», εκφώνησε ο συγγραφέας – κριτικός κ. Αλέκος Δαφνομήλης, τον οποίο παρουσίασε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, κ. Δημήτριος Μαρμαράς.

Ο ομιλητής, αφού αναφέρθηκε στο μεγαλείο και τη σημασία του ιστορικού «ΟΧΙ», τόνισε την ανάγκη της συνύπαρξης, ιδιαίτερα στους σημερινούς καιρούς, μαζί με τις αρετές των Ελλήνων και της «συνειδητής βούλησης της ενότητας, η οποία τότε μόνον μπορεί να επιτευχθεί σε μια κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων, αν ο καθένας υποταχθεί στην ύψιστη εντολή της ελληνικής σοφίας, στο μέτρο» και έκλεισε την ομιλία με τη ρήση του Ηρόδοτου «Όταν οι Έλληνες ομογνωμούν κανένα έθνος δεν μπορεί να τους καταβάλει».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 4-5/11/2004